Ezt olvasta már?

Keddi migráns hírek - folyamatosan frissítve

Lengyelország felülvizsgálja az általa befogadandó menekültek számát - jelentette ki Ewa Kopacz lengyel kormányfő Gdanskban, a kormány kihelyezett ülését követő ...


AMC: pályázat a magyar borkultúra népszerűsítésére

A Bormarketing Bizottság javaslatára az Agrármarketing Centrum (AMC) nyílt pályázati felhívást tesz közzé a 2011-ben Magyarországon megvalósuló, a magyar borkultúrát, borászatokat, borokat népszerűsítő "helyi kisprojektek" megvalósítására - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium pénteken.


hirdetés

Az AMC nettó 100 millió forintot különített el kifejezetten azzal a céllal, hogy a kistermelők projektjeit támogassa. A részvétel alapfeltétele, hogy a rendezvényeken minimum 10 borászat termékei vegyenek részt. Pályázni 30 százalék önrész megléte mellett társkiállítóként helyi, regionális, valamint országos rendezvényeken való megjelenés támogatására, valamint publikáció, kiadványkészítés költségeinek támogatására lehet.

A közlemény szerint az elmúlt időszakban a borászati szakma megosztottsága és a szervezetek közötti megegyezés hiánya átgondolatlan döntésekhez és a közösségi bormarketing ellehetetlenüléséhez vezetett. Égetővé vált a probléma orvoslása, hiszen az ágazat hosszú távú fejlesztésével és célzott, hatékony, közösségi marketingkommunikációs tevékenységgel a bor a magyar agrárium egyik referenciatermékévé válhat.

A bor forgalomba-hozatali járulék megfizetésének, kezelésének és felhasználásának szabályairól szóló rendeletmódosítás november 22-én lépett hatályba. A rendelet nyomán létrejött egy új felépítésű Bormarketing Bizottság, amelynek tagjai borász- és marketing szakemberek közül kerültek ki.

A jogszabály módosításával a tárca célja, hogy a közösségi bormarketing források hatékonyabb felhasználásával a magyar bor piaci helyzetét megerősítse, a pályázati rendszert átláthatóvá tegye, így mindenki számára nyilvánvalóvá válik: az állam fokozott felelősséget vállal a források hatékony felhasználásáért.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a bormarketing tevékenységben kevés forrás jutott a bormarketing alapból a kis volumenű projektek támogatására, ezért a kistermelők kevés eséllyel pályázhattak támogatásért. Az Agrármarketing Centrum 100 millió forintot különített el kifejezetten azzal a céllal, hogy a kistermelők erőfeszítéseit támogassa. A pályázati kiírást az AMC weboldalán teszi közzé.

A szakmai bírálatot a Bormarketing Bizottság végzi, azt követően, hogy az AMC formailag átvizsgálta a pályázatokat. A döntést - a benyújtásra előírt határidő lejártát követő 30 napon belül, a szakértői testület által felállított rangsor alapján – a miniszter ellenjegyzését követően az AMC hozza meg.

A pályázatok elbírálásakor kizárólag olyan szakmai tényezők a meghatározók, amelyek alapján nyilvánvaló a sikeres és színvonalas megrendezés.


MTI
Martonfa és Sormás felbolydult a határukba tervezett menekülttábor ellen. Ön hogyan reagálna, ha a szomszédjába lenne menekülttábor?

0
0

hírek innen, onnan

Szép jövő vár Magyarország gazdaságára

Londoni pénzügyi elemzők szerint az eddigi ütemnél valamivel lassabb, de továbbra is tisztes növekedés következik Közép-Európa EU-gazdaságaiban.

3900 forint lesz a minimálisan adható órabér Angliában

Sok magyart is érint: emelik a brit minimálbért, amelyik cég nem adja meg, nagyon megbánja.

Lassabb növekedést várnak KÁ-Európában a londoni elemzők

Magyarországi prognózisukat is lefelé módosították.

Címlapra került Budapest a New York Times-ban - fotó

A Keleti pályaudvaron készült fotóval illusztrálta kedden a New York Times az európai bevándorlási és menekülthelyzetről szóló vezércikkét.

Tévéfilm készült Vaszary Gábor bestselleréből

A harmincas évek egyik legkedveltebb magyar bestselleréből készített háromrészes tévésorozatot Papp Gábor Zsigmond. Vaszary Gábor Ketten Párizs ellen című fergetegesen vicces művét a rendező tehetséges fiatal színészekkel adaptált...

Elbukott egy újabb rendszerbontó népszavazás

Mégsem lehet népszavazást tartani a várólisták lerövidítéséről, mert a Kúria megváltoztatva a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) korábbi határozatát megtagadta a kérdés hitelesítését. A kezdeményezés a civilek által indított ren...

Police Evacuate Budapest's Main Train Station

Keleti railway station, Budapest's main transport hub, has been the centre of chaotic scenes on Tuesday, as some 2000 refugees and migrants flooded platforms trying to board western-bound trains. Authorities have shut down the sta...

Nem lesz népszavazás a várólisták lerövidítéséről

Mégsem lehet népszavazást tartani a várólisták lerövidítéséről, mert a Kúria - megváltoztatva a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) korábbi határozatát - megtagadta a kérdés hitelesítését. A kezdeményezés a civilek által indított r...

Emléktáblát kapott a zsidómentő Winton

Emléktáblát avattak kedden Budapesten, a Dohány utcai zsinagóga kertjében a brit Sir Nicholas Wintonnak, aki a második világháború kitörése előtti hetekben több száz kelet-európai zsidó gyermeket menekített Nagy-Britanniába.

Sport

Friss: kinevezték az új pólókapitányt!

Szeptember elsejétől Bíró Attila lesz a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöksége hétfői ülésén szavazott bizalmat a szakembernek. Az utánpótlás szövetségi kapitányi poszt...

Az egész csapat hisz benne, hogy BL-t nyerünk

Az előszezonból sok következtetést nem érdemes levonni, de azért a Veszprém teljesítménye mellett nem mehetünk el szó nélkül: a magyar kézibajnok úgy kezdte az évet, mintha idén már tényleg a helyén lenne a kirakós összes darabja....

Nevetséges hiba miatt nem lett De Gea a Realé

Egész nyáron húzódott David De Gea átigazolása, és bár sokáig úgy tűnt, a Real Madrid elviszi a Manchester Unitedtől, adminisztrációs hiba miatt mégsem jött össze az üzlet.

Végleges: Chicharito a Bundesligában!

A Manchester United hivatalos csatornáin erősítette meg hétfő este hét óra körül, hogy eladta mexikói válogatott ászát, Javier Hernándezt a Leverkusennek.

A románoknak sem jobb, mint nekünk

A román válogatott megpróbál jó minőségű futballt játszani Budapesten, és mindent elkövet egy pozitív eredményért, valamint a csoportelsőség megőrzéséért - jelentette ki Anghel Iordanescu román szövetségi kapitány a Magyarország é...

A Barcelona magyarja "egy senki"

Tajti Mátyás fogalmazott így az M4-en. Dicséretes szerénység!

A gumicukor fontos, a víz luxuscikk az Alpokban futó magyaroknak

Németh Csaba és Karlowits-Juhász Tamás változatlanul tartják a második helyüket az Alpokat átszelő nyolcnapos futóversenyen. A magyar páros hátránya 12 perc az első helyezett svájciak mögött. Hétfőn az ausztriai St. Anton am Arlbe...

Gyepes Gábor hazatér

A 26-szoros magyar válogatott védő az NB II-ben folytatja pályafutását.

Magyar-román - ragaszkodnak az első helyhez a románok

A román válogatott megpróbál jó minőségű futballt játszani Budapesten, és mindent elkövet egy pozitív eredményért, valamint a csoportelsőség megőrzéséért - jelentette ki Anghel Iordanescu román szövetségi kapitány a Magyarország é...

Elvágták a gordiuszi csomót: De Gea a Realé!!

A Real Madrid 25 millió eurót plusz első számú kapusát, a Costa Rica-i Keylor Navast adja cserébe a Manchester Unitednek David de Gea játékjogáért.

Kapust cserél a Real és a United

Hosszas huzavona után sikerült megegyezniük a feleknek a transzferről.

0

Bulvár

Új útvonalat találtak a szír menekültek

Nem minden menekült a magyar-szerb határon érkezik Európába: egy eddig szinte ismeretlen útvonalon idén már több tucat szíriai érte el a kontinenst. Ez pedig nem más, mint az északi sarkkör. 

Összeverekedtek a migránsok, ezer rendőr a Keletinél

Kedd délelőtt lezárták a Keleti pályaudvart, amely bizonytalan ideig nem indít és nem fogad vonatokat. Hatalmas a feszültség, a bevándorlók szíjakkal estek egymásnak.

Török milliomos felesége lett! A magyar színésznő bikiniben Isztambu...

Friss fotókon Csősz Boglárka, az Apám beájulna sztárja.

Nem ébredt fel a kómából Harangozó Teri

Harangozó Teri két hete lett rosszul otthonában, akkor kórházba került, a kómából azonban még a ma sem ébredt fel. Forrás: Nők Lapja Café: Nem ébredt fel a kómából Harangozó Teri

Hihetetlen, mit találtak a piramis alatt: nem gondoltuk, hogy ilyen ...

Elképesztő felfedezést tettek nemrég a kutatók.

Begyógyszerezte magát és búcsúlevelet hagyott hátra...

Több gyógyszert vett be, búcsúlevelet hagyott hátra egy bogyiszlói nő, majd otthonából ismeretlen helyre távozott.

Miley Cyrus mellbimbója megint elszabadult

Látszólag véletlenül került be az élő adásba, de az énekesnő mellbimbójának stratégiai megjelenítésével fontos felszabadító harcot vív.

Hamarosan robban a magyar nyugdjíbomba

A Népszabadság számításai szerint 2,4 millió munkavállaló úgy vághat majd neki a nyugdíjaséveinek, hogy semmilyen megtakarítása nem lesz. Ez az ingatag tb-finanszírozás miatt katasztrófát okozhat. A nyugdíjcélú megtakarítások ma a...

Brutális ragadozó óriásskorpiók lepték el a tengereket

Hatalmas óriásskorpió maradványait fedezték fel amerikai kutatók, a csaknem 1,7 méteres óriás 460 millió éve népesítette be a tengereket.

A határon - Új bűnbak képe körvonalazódik a bevándorlási válság kapc...

Új bűnbak képe körvonalazódik az európai bevándorlási válság kapcsán: a schengeni rendszeré. A húsz éve működő, a tagországok között szabad határátkelést biztosító rendszer az európai integráció egyik legnagyobb vívmánya, ám a nép...

"Levágom a fejeteket és begurítom az udvarba" - Brutális dolgok Medg...

Kiskorú veszélyeztetése és más bűncselekmények Medgyesegyházán.

blogmorzsák

Titkos amerikai recept alapján készült burger Budapesten

Főként csak Connecticutban alkalmazzák a módszert, amitől a hús sokkal karakteresebb marad. Erre jön a szenzációs zsemle, a spéci majonéz, a hihetetlen, nyúlós sajt. Mondjuk nem első randis kaja, de olyan hús van benne, hogy az ember egy napra jóllakik vele!

Török Gábor: A politika nem (mindig) játék

A rendkívüli helyzetek pontosan megmutatják, amit a politika hétköznapjai általában el szoktak rejteni előlünk.

Megoldást követelnek a na-gyok is az uniós menekültkrízisre

A brit, német és francia miniszterek célja az európai menekültkrízis átfogó, kontinentális megoldása.

Szírek a spájzban

„Nézze csak, kedveském, rajtam is mennyi minden vacak van. Ez itt például egy gébkarabély.“

Koncert, az utca lakóinak

Az utcájukba nemrég odaköltözött család, rendszeresen koncertekkel örvendezteti meg az utca lakóit.

Szexuális ragadozó feketék és a nőket ”védelmező” fehér férfiak

Csak látszólag aggódnak a fehér nőkért, a menekült és migráns nőkért még annyira sem.

Jeanne d'Arc az új Jézus

Manda Scott leleplezi az orleans-i szüzet, lehet, hogy megvan a következő Dan Brown?

Ebben az országban él a legtöbb rasszista

Az eleve keveredett, és az észak-európai országokban a legalacsonyabb a rasszizmus.

Menekültet menteni szexi, országot menteni nem annyira

A közvetlen, konkrét emberi szenvedés keltette fájdalom érzete.

Miley Cyrus és a borzalmasan ronda ruhái

Nehéz megmondani, hol a mélypont.

Meryl Streep ismét erőteljes alakítást nyújt

Meryl Streep sokadik kiemelkedő alakítását hozza idén!

0