Ezt olvasta már?

Mai névnapok és eredetük

Katalin: A görög katharosz szóból származik, jelentése (mindig) tiszta. Más magyarázat szerint a görög Aeikatherine jelentése nyilazó, biztosan célzó. Másik felte...


AMC: pályázat a magyar borkultúra népszerűsítésére

A Bormarketing Bizottság javaslatára az Agrármarketing Centrum (AMC) nyílt pályázati felhívást tesz közzé a 2011-ben Magyarországon megvalósuló, a magyar borkultúrát, borászatokat, borokat népszerűsítő "helyi kisprojektek" megvalósítására - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium pénteken.


hirdetés

Az AMC nettó 100 millió forintot különített el kifejezetten azzal a céllal, hogy a kistermelők projektjeit támogassa. A részvétel alapfeltétele, hogy a rendezvényeken minimum 10 borászat termékei vegyenek részt. Pályázni 30 százalék önrész megléte mellett társkiállítóként helyi, regionális, valamint országos rendezvényeken való megjelenés támogatására, valamint publikáció, kiadványkészítés költségeinek támogatására lehet.

A közlemény szerint az elmúlt időszakban a borászati szakma megosztottsága és a szervezetek közötti megegyezés hiánya átgondolatlan döntésekhez és a közösségi bormarketing ellehetetlenüléséhez vezetett. Égetővé vált a probléma orvoslása, hiszen az ágazat hosszú távú fejlesztésével és célzott, hatékony, közösségi marketingkommunikációs tevékenységgel a bor a magyar agrárium egyik referenciatermékévé válhat.

A bor forgalomba-hozatali járulék megfizetésének, kezelésének és felhasználásának szabályairól szóló rendeletmódosítás november 22-én lépett hatályba. A rendelet nyomán létrejött egy új felépítésű Bormarketing Bizottság, amelynek tagjai borász- és marketing szakemberek közül kerültek ki.

A jogszabály módosításával a tárca célja, hogy a közösségi bormarketing források hatékonyabb felhasználásával a magyar bor piaci helyzetét megerősítse, a pályázati rendszert átláthatóvá tegye, így mindenki számára nyilvánvalóvá válik: az állam fokozott felelősséget vállal a források hatékony felhasználásáért.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a bormarketing tevékenységben kevés forrás jutott a bormarketing alapból a kis volumenű projektek támogatására, ezért a kistermelők kevés eséllyel pályázhattak támogatásért. Az Agrármarketing Centrum 100 millió forintot különített el kifejezetten azzal a céllal, hogy a kistermelők erőfeszítéseit támogassa. A pályázati kiírást az AMC weboldalán teszi közzé.

A szakmai bírálatot a Bormarketing Bizottság végzi, azt követően, hogy az AMC formailag átvizsgálta a pályázatokat. A döntést - a benyújtásra előírt határidő lejártát követő 30 napon belül, a szakértői testület által felállított rangsor alapján – a miniszter ellenjegyzését követően az AMC hozza meg.

A pályázatok elbírálásakor kizárólag olyan szakmai tényezők a meghatározók, amelyek alapján nyilvánvaló a sikeres és színvonalas megrendezés.


MTI0

hírek innen, onnan

A törökök hangfelvétele ellentmond a lelőtt orosz gép pilótájának

A kedden lelőtt orosz Szu-24-es egyik pilótája azt állítja, nem kaptak figyelmeztetést a török légtérvédelemtől. Moszkva azt is...

A nyelv nemzetépítő - Szülőfaluja ápolja Lőrincze Lajos emlékét

Szentgál Lőrincze Lajos-szobrot avattak kedden a róla elnevezett iskola udvarán, a nyelvész századik születésnapjának tiszteletére.

Közel megötszöröződött az idegengyűlöletből elkövetett bűncselekmények száma Ausztriában

Az idei harmadik negyedévben közel megötszöröződött az idegengyűlöletből elkövetett bűncselekmények száma Ausztriában az év elején...

Nácik géppisztolyának kattogására ébredtek a Beach Boys helyett

A The Man in the High Castle (Az ember a Fellegvárban) regény alapján írt sorozat kalandos, fordulatos, de igen sötét és borongós. A...

Az elnök támogatói nyertek Egyiptomban

Az Abdel-Fattáh esz-Szíszi támogató pártkoalíció nyerte az egyiptomi választások újabb fordulóját. Az Egyiptomért Szeretettel több...

Rendőr vigyáz a fociultra nagymamára - videó

Ennél édesebb videót ma nem fogsz látni! Egy idős nénit láthatunk, aki focimeccsen szurkol. Nem kötöget, hanem szurkol a kemény maggal.

Kormányszóvivő: a migrációs hullámmal nőtt a szervezett bűnözés mértéke

A globális migráció óriási globális üzlet mondta Kovács Zoltán.

Rég nem látott mélységben a forint a dollárral szemben

Emlékezetes gyengülést produkált a forint a nemzetközi piacokon a dollárral szemben. Más vezető valutákhoz képest alig mozdult.

A magyar politikus csak hús, nincs emberi méltósága

A közhatalmat gyakorló személy csupán a hatalom biológiai megtestesítője, s annak nevében jár el, de a hatalomnak nincs se jó hírneve,...

Nagyon fájdalmas folyamat: Európa tehet a jelenlegi helyzetről

Európa felelőssége, hogy megtalálja a hangot azokkal, akiket idehív - vélte a migrációkutató.

A franciák megszavazták a szíriai beavatkozás meghosszabbítását

Eredetileg csak négy hónapig bombázhattak volna.

Sport

Célt értek a terroristák egy belga stadionban

A Clubb Brugge nézők nélkül fogadja a Napolit.

Storck meghúzta azt, amiért Pintért kikezdték

Összetartásokat szervez a szövetségi kapitány.

Letolta a dresszt a csodaszép Jakabos Zsuzsi

Miután Jakabos Zsuzsit minden idők legdögösebb olimpiai sportolójának választották, még inkább oda kell figyelnie a közösségi médiára. És panaszra nem is lehet okunk, Zsuzsi remek képekkel lát el szinte minden nap. Itt egy szexi és egy gyönyörű Jakabos.

Rommá verte a Romát a Barca

6-1-es győzelmet aratott a címvédő Barcelona a Roma ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája 5. csoportkörének kedd esti rangadóján. A Bayern is hengerelt: a bajorok 4-0-ra verték a görög Olimpiakoszt, és ezzel bejutottak a legjobb tizenhat közé. Életben maradt az Arsenal.

A továbbjutásba kerülhet Iker Casillas hatalmas potyája

Nehéz helyzetbe került az FC Porto a spanyol kapus hibája miatt.

Hétfőn búcsúztatják a legendás magyar labdarúgót

Várhidi Pál temetését november 30-án tartják.

Csányi Sándor: Gyakorlatilag elfogytak a nézők a lelátókról

A Magyar Labdarúgás Napja alkalmából rendezett ünnepségen a szövetség elnöke, Csányi Sándor az NB I-es mérkőzések nézőszámának növelését nevezte az egyik legsürgetőbb feladatnak.

Alexis Sánchez labdaátvételét akkor is látnod kell, ha utálod a focit

Mostanra egyetlen kérdés maradt megválaszolatlanul: a chilei melyik testrészével nem tudja lekezelni a lasztit?

A lelőtt vadászgép miatt lemondják törökországi edzőtáborukat az orosz futballklubok

Az orosz katonai repülőgép lelövése miatt lemondta Törökországba tervezett téli edzőtáborát az orosz élvonalbeli FK Rosztov labdarúgócsapata.

Megszólalt a Vidi Kleinheisler ügyében

A klub szeretné elejét venni a középpályás státuszával kapcsolatos híreszteléseknek.

Garcia: verhetetlen a Barcelona - videó

Az FC Barcelonától elszenvedett 6-1-es vereséget követően Rudi Garcia, az AS Roma vezetőedzője úgy vélekedett, hogy verhetetlen csapattal találkoztak kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában.

BL: félelmetes a Barca és a Bayern

Barcelonában és Münchenben is férfiak játszottak fiúkkal, az Arsenal nem szállt el, a Chelsea a Portónak köszönheti, hogy nincs a 16 között.

0

Bulvár

Agyonverték az Iszlám Állam plakátjain szereplő lányt

Samra Kesinovicot az IS katonái gyilkolták meg, amikor megpróbált visszamenni Európába, a lány 2014 áprilisában szökött meg Ausztriából.

Megfenyegette Magyarországot az Iszlám Állam

Az "ördögi koalíció" tagjai kaptak fenyegetést az Iszlám Államtól, a terrorszervezet hatvan országot fenyegetett meg.

Megfutamodott a kormány, máris itt az adómódosítás

Máris módosítaná a bankadóról szóló törvényt a kormány. A tegnap benyújtott indítvány szerint uniós kifogások miatt változna a kötelezettséghez nyújtható kedvezmény rendszere.

Vérfagyasztó felvétel: Magyarországot fenyegeti az Iszlám Állam

Újabb vérfagyasztó videót tett közzé az Iszlám Állam, amelyen többek között Magyarországot is fenyegeti a terrorszervezet.

Mi már tudjuk, milyen idő lesz karácsonykor

A népi megfigyelés szerint a Katalin napi időjárás megmutatja, mire számíthatunk karácsonykor.Forrás: Nők Lapja Café: Mi már tudjuk, milyen idő lesz karácsonykor

Célt értek a terroristák egy belga stadionban

A Clubb Brugge nézők nélkül fogadja a Napolit.

A gyerek bennégett a sütőben, az anyát és az élettársát letartóztatták

A másfél éves kislány belehalt az égési sérülésekbe.

Az oroszok elzárták a gázcsapot

Nem fizettek az Ukránok, nem érkezik több gáz Magyarország felé sem.

Elképesztő pusztításra készülhettek a TEK által elfogott bombagyárosok

Nem zárja ki a TEK főigazgatója, hogy a lefoglalt robbanószerek ügye nemzetközi terrorszervezetekkel is kapcsolatban állhat, de még kevés részletet tudott elárulni a hétvégi akciókban elfogott személyek üzelmeiről. Hajdu János elmondta: két különálló csoportról van szó, a lőfegyveresek magyarok, a robbanószeres ügyben viszont két külföldi elkövető is őrizetben van két magyarral együtt. Az utolsó pillanatban kapták az információt, a város határában tartóztatták fel a Budapest felé tartó bombagyárosokat.

Aktmodell miatt szakított a magyar műsorvezető és színésznő párja

Ők voltak a rapper-műsorvezető, Majka barátnői az elmúlt években.

Ti rájöttök, mit csinálnak ezek a múlt századi nők?

Mi, nők sokszor vagyunk furák és nem tudjuk, mit akarunk, de azt azonnal akarjuk. Mondhatnám, hogy ezt rajtunk kívül senki sem értheti, csak az a gond, hogy van, amikor mi sem értjük, mit akar a másik nő.

blogmorzsák

Az év lebőgését tette zsebre a TEK a kamuterroristákkal

Kiderült, hogy a TEK által beharangozott terroristafogás valójában pár srác és egyikőjük apjának elfogása, akik a Bakonyban fémdetektorokkal gyűjtöttek második világháborús relikviákat. A bíróság az alábbi indoklással nem tartotta az előzetes letartóztatásukat indokoltnak.

Így dolgoznak a leggyűlöltebb sajtómunkások 2015-ben

Az Instagram óta a lesifotós szakma sem a régi.

Bomba ehető ajándék: viszkis csokiszalámi!

Elsőre úgy néz ki, mint egy érlelt szalámi, valójá­ban viszont ez egy csokis desszert tele finomsággal.

Gyászoló anyák és elvesztett fiúk

Kevés fájdalmasabb van annál, mint amikor egy anya túléli a gyermekét.

Glitteres szakáll jöhet?

Új trend látszik kibontakozni.

Nincs kiút a szegénység csapdájából Magyarországon?

A tartós gazdasági növekedés mellett számos állami intézkedés kellene.

Akarunk vagy nem akarunk gyereket?

Milyen kétségek, kérdések, ellenérzések merülhetnek fel?

6 tipp a megfázás minél hamarabbi elhagyásához

Idegesítő, de ha nem csinálunk semmit sose múlik el.

Stadionország rothadó egészségügye

Minden kormány civilizáltságának fokmérője, hogyan bánik a kiszolgáltatottakkal.

Együttérzésből elégtelen!

Úgy fest, hogy itt tényleg ember­számba sem veszik a beteget.

Két illegális bevándorló Miskolcon

A migránskérdést teszi aktuálissá a Miller-drámát.

Hányféleképpen vehet át egy csomagot?

Összegyűjtöttük, mire érdemes odafigyelni a rendelés előtt.

0