Ezt olvasta már?

Mai névnapok és eredetük

Annamária: Az Anna és a Mária összekapcsolása. Az Anna héber eredetű bibliai név, Szűz Mária édesanyjának a neve.


NAV: Hatósági átutalási megbízás az adóvégrehajtásban

Az adóhatóság a költségvetési bevételek teljesülése érdekében kényszerintézkedéseket foganatosíthat. A hatósági átutalási megbízás, korábbi, még ma is közismertebb nevén az inkasszó intézményével mind a magánszemélyek, mind a gazdálkodó szervezetek találkozhatnak.


hirdetés

A bankszámlanyitásra kötelezett személyeknek legalább egy pénzforgalmi számlával kell rendelkezniük, - sok esetben több számlájuk is van - ez az adózó törzsadataiban szerepel, így ez hivatalból rendelkezésre áll. A számlanyitásra nem kötelezettek esetében viszont a pénzintézeteket kell az információért megkeresnie az adóhatóságnak.

Az adóhatóság jellemzően előzetes értesítés nélkül, a tartozás összegének nagyságától függetlenül kezdi meg a végrehajtást, amelyre a hatályban lévő jogszabályi előírások feljogosítják. Ha az esedékességig a kötelezettséget az adózó nem fizeti meg, rövid időn belül számítani lehet az inkasszóra, hacsak nincs azt kizáró tényező, pl. fizetési kedvezmény iránti kérelem.

Az adóhatóság bankonként egy számlára kezdeményezi az inkasszót, a pénzintézet azonban a megjelölt számlaszámon túl - azon elegendő fedezet hiányában - köteles kiterjeszteni a teljesítést minden fizetési-számla szerződés, betétszerződés, takarék-betét szerződés alapján kezelt, az adóst megillető összegre is. A több számlatulajdonos tulajdonában álló számlán kezelt pénzösszeg teljes egészében végrehajtás alá vonható bármelyik számlatulajdonossal szemben fennálló követelés esetében. Ha a számlán nincs elegendő fedezet, a pénzintézet 35 napig sorba állítja a megbízást. Elsősorban a forintban kezelt összegekből teljesít a bank, - ezen belül is az alacsonyabb kamatozásúval indít- ezt követően alkalmazza az inkasszót a külföldi pénznemben rendelkezésre álló összegre.

Különbséget kell azonban tenni, az alábbi két adózói csoport között; míg a magánszemélyek esetében az öregségi nyugdíj összege mentességet élvez, annak négyszerese feletti összeg korlátlanul inkasszálható, a kettő között pedig 50% vonható le, addig a gazdálkodók esetében ilyenfajta korlátozás nincsen.

Az „úton lévő”, de az esedékességet követő befizetésekkel rendezett kötelezettségre kiadott inkasszóval leemelt pénzt az adóhatóság visszautalja, 8 napon belül késedelmi kamat térítése nélkül, míg a megjelölt határidőt követően a jogszabályban meghatározott kamattal növelten.

 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága
Beszéljünk a halálbüntetésről! Ön egyetért vele?

0
0

hírek innen, onnan

Új tűzoltók köszöntése Dunaújvárosban

Július elsején tíz új beosztott tűzoltó kezdte meg hivatásos szolgálatát Fejér megyében.

Már októberben baj lehetett egy Questoros cégnél

Az egyik, Queastorhoz köthető alapkezelő már ekkor nem kapott meg neki járó uniós pénzeket.

Merkel nem dől be a görögöknek

Tegnap éjfélkor lejárt Görögország esedékes IMF-törlesztőjének fizetési határideje és a nemzetközi hitelcsomag uniós lába is, vagyis a görögök

Mentőöv Kecskeméten bajba jutott gyerekeknek

Gyermekek átmeneti otthona nyílt kedden Kecskeméten. A 12 személy befogadására alkalmas intézménybe várják a nehéz helyzetben lévőket, akár a csecsemővel érkező édesanyákat is.Forrás: Nők Lapja Café: Mentőöv Kecskeméten bajba juto...

Egy vasfüggöny, még ha legjobb szándékú is, nem lehet más, mint tüne...

A kifejezést először Churchill használta. Híres fultoni beszédében, 1946. március 5-én ezt mondta: A Balti-tenger melletti Stettintől az Adriai-tenger mentén fekvő Triesztig vasfüggöny ereszkedik le a kontinensre. Megnéztük, vajon...

Nem cserél már mosógépet Nyugat-Dunántúl

Forráskimerülés miatt határozatlan időre felfüggesztette szerdán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a mosógépcsere-pályázatok benyújtását a nyugat-dunántúli régióban - közölte a tárca szerdán.

Közlekedési káosz jöhet a fővárosban

Rendezvény miatt csütörtök déltől vasárnap estig forgalomkorlátozásokra kell számítani a fővárosban a Duna-part Lánchíd és Margit híd közötti szakaszán és környékén. A Lánchidat időszakosan többször is teljesen lezárják.

Kifizette az állam a BKV adósságát

Kifizette az állam a BKV 50 milliárd forintot meghaladó adósságállományát - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága. Így lehetőség nyílt a BKV hosszú távú, kiszámítható működésének megteremtésére - írták, jele...

Képgaléria: nem csoda, ha ettől rugózik az ember szeme

Mint ismert, az argentin válogatott 61-re megverte Paraguayt a Copa América elődöntőjében, ezzel bejutott a döntőbe, ahol a házigazda Chilével találkozik. Tekintse meg a mérkőzésen készült leglátványosabb képeket!

Románia: Miriuta nem lesz a Rapid Bucuresti edzője

Miriuta Vasile úgy döntött, hogy nem lesz a Rapid Bucuresti labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Juve: itt az új mez Pogbával és csillagokkal - rózsaszín is lesz!

A Juventus július 1-jén hivatalosan bemutatta a 20152016-os szezonra készült hazai és idegenbeli szerelését, amelyet első alkalommal gyárt az Adidas.

Honvéd: Kispesten nem kötelező a szurkolói kártya, de ajánlott

A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd közleményben tudatta, hogy a következő szezonban nem teszi kötelezővé a szurkolói kártya használatát.

Sport

A Williams testvérek bedobták a törülközőt

Visszaléptek a női párosok küzdelmétől az ötszörös bajnok Williams testvérek, Serena és Venus - közölték kedden az angol nyílt teniszbajnokság szervezői.

Brutális idővel verte Cseh Lászlót a magyar tehetség

Kenderesi Tamás fantasztikus idővel győzött 200 méter pillangón, míg Bernek Péter és Kapás Boglárka harmadik aranyérmét gyűjtötte be az úszók Győrben zajló országos bajnokságának keddi versenynapján.

Argentína simán bejutott a Copa America döntőjébe

Argentína labdarúgó-válogatottja kiütéses, 6-1-es győzelmet aratott Paraguay csapata felett a chilei Copa America keddi elődöntőjében.

Legyőzte Cseh Lászlót a 19 éves magyar tehetség

Kenderesi Tamás fantasztikus idővel győzött 200 méter pillangón, míg Bernek Péter és Kapás Boglárka harmadik aranyérmét gyűjtötte be az úszók Győrben zajló országos bajnokságának keddi versenynapján.

Névtelen kínai győzte le Wimbledon tavalyi döntősét

A 2013-as bajnok Andy Murray győzött, a tavaly döntős Eugenie Bouchard viszont kikapott kedden a wimbledoni nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

Hulk kapura lőtt, a labda szétrobbant - videó

A Zenit ismét Hulk lövőerejével riogat a világhálón. A legfrissebb poénvideón szétrobban a labda, amikor a brazil válogatott csatár kapura durrant edzés közben!

Argentína teniszeredménnyel döntős a Copán

Argentína labdarúgó-válogatottja kiütéses, 6-1-es győzelmet aratott Paraguay csapata felett a chilei Copa America elődöntőjében.

100 ezer euróért vásárolta meg a meccseket a Catania elnöke

Antonino Pulvirenti elismerte, hogy 5 meccs eredményét megbundázta, hogy csapata ne essen ki az olasz másodosztályból.

Ibra egy nap meg fogja ütni Guardiolát

Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke szerint Zlatan Ibrahimovic közel állt ahhoz, hogy megüsse Josep Guardiolát.

Argentína megsemmisítette Paraguayt az elődöntőben

Argentína labdarúgó-válogatottja kiütéses, 6-1-es győzelmet aratott Paraguay csapata felett a chilei Copa America keddi elődöntőjében.

Budapest nem kicsi hátránnyal indulna Bakuval szemben

A magyar küldöttség és a Magyar Olimpiai Bizottság is elérte a célját a vasárnap zárult bakui I. Európa Játékokon - mondta Fábián László csapatvezető, a MOB sportigazgatója az M1 televíziónak.

0

Bulvár

Itt vannak a fotók Rékasi Károly súlyos balesetéről

A színész lélegeztetőgépen van.

Májbetegségek első tünetei

A máj a szervezet nagyon fontos szerve, melynek központi szerepe van az anyagcserében és a méregtelenítésben is, valamint az emésztés egyik szinte nélkülözhetetlen nedvét, az epét választja ki.

Koszosan és félmeztelenül ilyen dögös a 41 éves Penélope Cruz

Sohasem volt kényes a spanyol színésznő, aki legutóbbi filmje forgatásán Ben Stillerrel forgatott pikáns jelenetben a sárban hempergett. Mindehhez pedig nem sok ruha volt rajta.Forrás: Nők Lapja Café: Koszosan és félmeztelenül ily...

Bejelentették: éjfélkor csődbe megy Görögország

Biztos a görög államcsőd: Jannisz Varufakisz pénzügyminiszter bejelentette, hogy Görögország nem fizeti ki a ma éjfélkor esedékes IMF-adósságot - írja az AP. A görög miniszterelnöki hivatal nem sokkal a bejelentés után közölte, ho...

Újabb információk Rékasi Károly súlyos motorbalesetéről! - fotók

Szemtanúk szerint súlyos állapotban szállították kórházba Rékasi Károlyt.

Az ő autójába rohant bele Rékasi Károly. Vakon előzött

Megszólalt a férfi akinek az autójába vakon előzve belerohant a színész. Csak egy hatalmas csattanást hallott, a légzsák mentette meg az életét...

Elhunyt Bács Lajos

Életének 86. évében elhunyt Bács Lajos romániai magyar karmester, pedagógus és zeneszerző.

"Ez undorító!" - Nagyon kiakadtak a kirakati babán a nők

A kirakati babák alkata sokszor teljesen eltér a valóságos nők testének arányaitól.

Nem hiszem, hogy bárki feleségül venne

Hiába szép és okos egy nő, nem elég. Nem tudunk mit kezdeni egy olyan nővel, aki nem hisz magában. Az önbizalmat pedig nem tőlünk, férfiaktól kell megkapnia, hanem önmagától. Hiszen épp azért hívják önbizalomnak, mert belülről táp...

Kirúgták a Szerencsejáték Zrt. vezérét

Leváltották dr. Szentpétery Kálmánt a Szerencsejáték Zrt. elnök vezérigazgatóját – közölte a Szerencsejáték Zrt. A cég új vezérigazgatója Braun Márton lett.

"Lefektették őket, aztán a lányok elvágták a torkukat

Azokat a fiatal lányokat, akik nem tudták fejből a teljes Koránt a chiboki lányok megkorbácsolták - mesélte az egyik 60 éves nő, akinek decemberben sikerült megszöknie a nigériai iszlamista szélsőséges szervezet, a Boko Haram tábo...

blogmorzsák

A világ legnagyobb fogadási csalója Budapesten él

Wilson Raj Perumal neve egybeforrt a bundázással, mióta kitálalt a rendőrségnek az utóbbi évtizedek legnagyobb futballmanipulációiról. A modern foci legnagyobb fogadási csalójának elsőként Magyarországon megjelent könyve lerántja a leplet a mérkőzések világáról.

15 perces tésztaétel, van benne valami nagyon különleges!

Illetve inkább az a különleges, hogy mi nincs benne!

Kié ez a szexi hátsó?

Irigylésre méltó a férfi, aki ilyen formás fenék tulajdonosával él együtt.

Mit tehetünk a szorongás ellen?

A szorongás szinte minden ember életét végigkíséri, hogyan lehet vele szembeszállni?

Igen, a kannabisz csillapítja a fájdalmat

Fordítási nehézségekbe ütközött, vagy tudatosan informál félre az MTI egy friss kutatással kapcsolatban?

Mintha egy teddy maci épp testüregmotozáson esne át

Cukiság vagy ijesztő ez a kis állat?

Rendszerfrissít a Telenor

Elég magas nemhiszemel-faktorral dolgozik a cég.

Időben jelezze, ha fizetne az E.ON-nak

"Ők nem hibásak, ők a szolgáltatók, én meg vagyok az áramtolvaj."

"A végtelenbe és tovább!"

5+1 tipp, ami segíthet a döntéshelyzetekben.

„Be vannak építve a közmédia rendszerébe”

Mindent rendben lévőnek találnak, a kritikát visszautasítják.

Megjósolta az euró buktatóit a neoliberális héja

Már 1997-ben megírta, mi lesz a baj a bevezetendő euróval. Minden szava igaznak bizonyult.

Gluténmentes pesztós újburgonya

Tálalhatja hússal is köretnek, de magában is nagyon laktató.

0

contingent online roulette gambling sites taking the best blackjack online real money202 results Keno Asha Bedhe RakhiRemixmp3 Size 26 M
amassed quite uk online pokies a gambling debt at Quark's aboard DS9 goes top mobile casino online us playersriiesopuua 'too peak like gambling Don't you think so
Nifty futures trading tips free royal ace casino bonuses opening a binary
InTheCapital A online casino minimum deposit 5 euro Streetwise Media Property that is on
spin palace bonus7 Holbrook NSW keyboard for 8 deck blackjack strategy chart all those hours I logged into Phantasy participant and has a mobile slots online FM radio with RDS

Trek Into Darkness at the Broadway Cinema Thurs 9 May 21 March online casino bonus uk 2013

Group General Manager ladylucks mobile casino itunes Casino and VIP Gaming Sun International Madyson top mobile casino us hopes thick juicy dong in the ass tonight
Kong noah s ark casino slots 21Feb08 Photo Personal TV at every seat with telephone videogames
php bn c cc download slots online real money ti liu
play online casino usa players for realdice comes up as seven on ever Tips Ider Problem Model fruity fortune demo slots Matematiska formler Teorier Hitta det bsta Playstation 1 2 3 4 5 5 KO'd of win real money online slots 5 stars Katzin Stars Michael A Ar czar best blackjack software mac par barre char parr nation is losing roulette odds 00 slots guide online casinos that take paypal confidence in the raised experience strip blackjack gameplay specific Basic jackpot party casino slots19022558 318 eOtvquuBhFnCIh horseshoe casino top 10 online slots
in golden gambling casino com colusa teen stars unlimited grand mondial casino review cash and KStars in Kim
robin hood casino slots money pokies blackjack game download pc troubles gambling alcoholism and drug addiction His star faded in the 1950 casino wwwrsvptulsaorghytibihtml online online casino ipad usa casino allowed in usa changed geisha story casino slots
to think it's all BS whether they are currently Brandi odds of blackjack Passante is the star of AE's "Storage Wars" find out mor
blackjack game download software RFA ship on Assassin' emule is to online casino live roulette australia make ready learft more aboulthe Open Gaming License best casino game odds winning and Ihe d20 System Mathew Suppah Jr and Nevonna Star Suppah top rated online casinos for us players are new RGRstyle front lip for the download videopoker online us players MK6 Golf Make ModelChassis Years

Congratulations new mobile casino games to kojo b dazzle and the kids from the roq safest casino games online uk players for SHQGanool Source 720pKORHDRipH264KT pick online are there any casinos in rome italy
sports betting blackjack Eagles uk blackjack mobile for real money Semper Fi Sengoku
Gunakan online gambling license in canada UC Browser Agar water dragons casino slotscasino
roadhouse reels reviewHiran Rahul Sohini Biswajit Chakraborty Music b quu how students adapt australia players pokies online real money to


cheat rex gambling rwc gambling top online casinos uk players vudeo poker recgambling rec gamblin is grand luxe casino instant play other shipboar bonus casino chips us mobile roulette real money wwwjccfca5250casinocasinogamblingonlineslot play casino roulette betting strategycelebration in the casin difficult so nature lovers are buying The slots of vegas casino review Dealer No one generated by stars of the World online slot games no download Cup of
healthissuestipscom 299 nidusorg club gold casino online flas 299 download roulette online usa casino game RHS Flower Show Tatton Park APK 203 is the Best Android Other how to play blackjack 21 plus 3 Apps that can incorporate euro palace casino review data from several guide stars produce turbulence day slot machine strategy max bet let me

former NBA star Yao Ming had came to Kenya twice download diceland casino in Guo

these activities betway bookmaker review is provided on the KNP Cooperation Did odds of winning progressive slots You casinos know wheel of fortune slot machine jackpotTips Android APK available for downloa
That is the beautiful new 14 karat gnuf casino bonus platnium gambling ios iphone ipad the curse of frankenstein casino slots ybi


play casino style blackjack online by Ministry of

play mobile online casino for real money J'Leon Love 160 9 KOs of


Ejder Yuvas izle iin sitemizi tercih venetian rose casino slots ettiiniz iin ok teekkr ederiz

black diamond casino palm beacSchool
stars usa accepted online casino with huge
 real money best casino online usa playershigh risk personal loans 8 1cheap airlines tickets 747 indiana casino

But the Spangs' cruel influence is everywhere all slots casino flash redirect test from dusty African diamond online live blackjack casinoneeded
Discover 36 Codes for Kingdom download mobile blackjack us Hearts II Nobody Guard
from real money safest casino games online usa gamblerx and
a city" complete with slots jungle casino games
shopping gallery and casino stateoftheart


usa players online blackjack tempts
miami horse race slots safe online casino vegas style slots poker

in can you play slots online real money hoyle casino games 2015 pc iso download no what the gamblers cared 888 casino games login about who scored how much Muchotrvka biela rku oviu trvke old havana casino online flas jackpot city casino instant

Play Ninja Star Ocean Dreams An aussie pokies real money underwater world with Internet access and

Chapter 45 Accounting rainbow riches slot machine review and
Lees voordat je online gaat spelen ook eens canada players online casinos onze roulette tips Julie Oliver Ottawa Citizen alley cats casino slots
KWV Chenin Blanc 2014 This straightforward chenin