Ezt olvasta már?

Mai névnapok és eredetük

Zsanett: Héber, latin, francia eredetű név, a Johanna változata, ami a János férfinév női párja. Jelentése Jahve megkegyelmezett, Isten kegyelme, Isten kegyelmes.


NAV: Hatósági átutalási megbízás az adóvégrehajtásban

Az adóhatóság a költségvetési bevételek teljesülése érdekében kényszerintézkedéseket foganatosíthat. A hatósági átutalási megbízás, korábbi, még ma is közismertebb nevén az inkasszó intézményével mind a magánszemélyek, mind a gazdálkodó szervezetek találkozhatnak.


hirdetés

A bankszámlanyitásra kötelezett személyeknek legalább egy pénzforgalmi számlával kell rendelkezniük, - sok esetben több számlájuk is van - ez az adózó törzsadataiban szerepel, így ez hivatalból rendelkezésre áll. A számlanyitásra nem kötelezettek esetében viszont a pénzintézeteket kell az információért megkeresnie az adóhatóságnak.

Az adóhatóság jellemzően előzetes értesítés nélkül, a tartozás összegének nagyságától függetlenül kezdi meg a végrehajtást, amelyre a hatályban lévő jogszabályi előírások feljogosítják. Ha az esedékességig a kötelezettséget az adózó nem fizeti meg, rövid időn belül számítani lehet az inkasszóra, hacsak nincs azt kizáró tényező, pl. fizetési kedvezmény iránti kérelem.

Az adóhatóság bankonként egy számlára kezdeményezi az inkasszót, a pénzintézet azonban a megjelölt számlaszámon túl - azon elegendő fedezet hiányában - köteles kiterjeszteni a teljesítést minden fizetési-számla szerződés, betétszerződés, takarék-betét szerződés alapján kezelt, az adóst megillető összegre is. A több számlatulajdonos tulajdonában álló számlán kezelt pénzösszeg teljes egészében végrehajtás alá vonható bármelyik számlatulajdonossal szemben fennálló követelés esetében. Ha a számlán nincs elegendő fedezet, a pénzintézet 35 napig sorba állítja a megbízást. Elsősorban a forintban kezelt összegekből teljesít a bank, - ezen belül is az alacsonyabb kamatozásúval indít- ezt követően alkalmazza az inkasszót a külföldi pénznemben rendelkezésre álló összegre.

Különbséget kell azonban tenni, az alábbi két adózói csoport között; míg a magánszemélyek esetében az öregségi nyugdíj összege mentességet élvez, annak négyszerese feletti összeg korlátlanul inkasszálható, a kettő között pedig 50% vonható le, addig a gazdálkodók esetében ilyenfajta korlátozás nincsen.

Az „úton lévő”, de az esedékességet követő befizetésekkel rendezett kötelezettségre kiadott inkasszóval leemelt pénzt az adóhatóság visszautalja, 8 napon belül késedelmi kamat térítése nélkül, míg a megjelölt határidőt követően a jogszabályban meghatározott kamattal növelten.

 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága
Beszéljünk a halálbüntetésről! Ön egyetért vele?

0
0

hírek innen, onnan

20 év múlva robotok dolgozhatnak helyettünk

Itt egy alkalmazás, ami kiszámolja, hogy helyettesíthetőek leszünk-e egy robottal. A telemarketingeseknek, a könyvelőknek, és a modelleknek sem szolgálhatunk jó hírekkel

MNB: a forintosítással az egyik legnagyobb kockázat került ki a pénz...

 A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi stabilitási jelentésének legfontosabb üzenete, hogy a forintosítással az egyik legnagyobb kockázat került ki a pénzügyi rendszerből - mondta Fábián Gergely, az MNB pénzügyi rendszer elemzési i...

Klopp vesztes kupadöntővel búcsúzik Dortmundtól

A Wolfsburg 3-1-re nyerte meg a labdarúgó Német Kupa berlini fináléját.

Így napozz egészségesen!

Leéghetünk-e felhős időben, víz alatt vagy árnyékban? 

Majdnem leégett Hajdú Péter háza

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy teljesen leégjen Hajdú Péterék törökbálinti háza. A TV2 producer-műsorvezetőjének nagy szerencséje volt, hogy nem történt tragédia.

Az ész a fontos, nem a haj - Ők a világ legbefolyásosabb szőke női!

Ugye te sem veszed komolyan a szőke nős vicceket? Azok a viccek valójában az üres fejű barnákról szólnak, akik hidrogénezett üstökükkel rontják a szőke nők hitelét. Na jó, csak tréfálunk! De a Forbes idei listáján szereplő nőket h...

Ezért szoktak vicsorogni a kutyák

Valószínű, a kutya bizonytalansága áll a háttérben.

Ez a legfontosabb kutyanevelési technika

A behívást gyakorolni kell a kutyával.

Nincs tovább - A Lombard Pápa innentől már csak történelem

Pápa - A klub történetének utolsó mérkőzésén becsülettel helyt állt a Lombard Pápa a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó NB I utolsó, 30. fordulójában szombaton este. A meccset egyébként a hazaiak nyerték meg 2:0-ra.

Két embert is menteni kellett a tűzoltóknak Bakonynánán

Rövid időn belül két ember is szakadékba zuhant a Római fürdőnél, Bakonynánán, május 30-án délután.

Alilovic: nincs tervünk, csak harcolni fogunk!

A Bajnokok Ligája Final Four győztesen megvívott elődöntője után boldogan nyilatkoztak a veszprémiek, akik holnap szeretnék a végső sikert is kivívni.

Elvitték az ötmilliárdot az ötös lottón

Egy telitalálatos szelvény volt az e heti ötös lottón, vagyis elvitték az ötmilliárd forintos főnyereményt.

Sport

Dujshebajev kiborult

Tizenöt perccel a meccs vége előtt, amikor 25-25 volt az állás, felcsillant a remény a Kielce előtt, de aztán a nyolc góllal záró Nikola Karabatic, a hétgólos Kiril Lazarov, nem utolsó sorban az öt gólt jegyző Gudjon Sigurdsson, a...

Olasz zászlót kapott a győztes magyar kajakos

Utcahosszal győzött női K-1 1000 méteren a Mezőgép SE kajakosa, Bodonyi Dóra a koppenhágai Világkupa szombati napján. Takács Tamara ötödik lett ebben a versenyszámban, míg 500 egyesben a hetedik helyet szerezte meg a bombaerős fin...

NB I-es dráma, kupadöntők és a Veszprém BL-elődöntője a tévében

A szombati élő sportközvetítések a hazai televíziókban.

Koporsó volt a pálya szélén Pécsett

Egy focimeccs, melynek résztvevői évekre búcsúztak az első osztálytól.

Messiék átírhatják a realosok nagy rekordját

Egy góllal beállítja, kettővel megdönti a Real Madrid 2012-es rekordját a Barcelona, amelynek még két döntője van hátra a mostani idényben.

Koporsó a pályán - Pécsett eltemették a focit

A Pécs-Nyíregyháza mérkőzésen tiltakoztak a szurkolók az ellen, hogy egyik csapat sem kapta megjövő évi NB I-es játékengedélyét.

Blatter bukni fog

Az angol labdarúgó-szövetség vezetője, Greg Dyke szerint a FIFA korrupciós botrányába bele fog bukni Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség pénteken újraválasztott elnöke.

Biztos a veszprémi fölény a lelátón

Amellett, hogy idén vitán felül a legjobb négy csapat jutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, várhatóan a hangulat is idén lesz a legjobb a kölni Lanxess Arénában. Ennek az az oka, hogy a Veszprém és a lengyel Kielce a kontinen...

Veszprém-Barcelona döntő lesz a kézilabda BL-ben

Nagy Lászlóék a kölni elődöntőben 4 góllal verték a Kielt, így 2002 után ismét megvívhat a legjobb európai csapat címéért.

Blatter szerint valami bűzlik

A FIFA ismét megválasztott elnöke nekiment az Egyesült Államoknak és az UEFA-nak.

Óriási csatában 13 év után BL-döntős a Veszprém

2002-ben ugyan már játszott Bajnokok Ligája-döntőt, de a Final Four rendszerében először jutott be a fináléba a Veszprém kézicsapata. A magyar bajnok döcögős kezdés után lejátszotta a Kielt, és készülhet a Barcelona elleni vasárna...

Kézilabda BL: a Barcelonával döntőzhet a Veszprém, ha nyer

A spanyol csapat az elődöntőben a lengyel Kielcét verte. A magyar bajnoknak a német Kielt kell legyőznie.

0

blogmorzsák

Conchita Wurst? Voltak nála sokkal bátrabbak is!

A világ eddig legismertebb drag queenje nem más, mint a tavalyi Eurovízió győztes Conchita Wurst, de nem ő volt az első és egyetlen. Kik azok a drag queenek? Miért horda­nak női ruhát és miért nincsen semmi közük a transzvesz­titákhoz? Így változtak ők az 1800-as évektől napjainkig.

Újra napirenden az abortuszkérdés Amerikában

Szakértők szerint ez nem csupán morális, hanem politikai kérdés is.

Na, ehhez a munká­hoz tényleg tökösnek kell lenni!

1000 kilovoltos távvezetéket szerelnek kínai munkások száz méter magasban - még nézni is hajmeresztő.

Csak a magyar utasok taplók?

Gyerekkel utaztunk. A MÁV jól teljesített, a tapló utasok már nem.

Ez a Harry Potter legnagyobb hibája?

Miért nem tűnt fel senkinek, hogy Féregfark Ron ágyban alszik?

Mi legyen: több határátkelő vagy több külföldre vitt munkahely?

A sztereotípiák egyike, hogy a bevándorlók elveszik a munkahelyeket a helyiek elől.

Bíró okosba'!

A NER bekebelezi a bíróságokat is.

Orbánnak van igaza, ma­gyarok millió élnek tévedésben

Már most minden nagyon jó, feltaláltuk a puskaport és egyszer valamikor még jobb lesz.

Az egyik legjobb hidden object játék - ingyen!

A The Red Riding Hood Sisters rövid ideig még díjmentesen elérhető minden iOS eszközre.

A politikai korrektség zsákutcájáról

Nem véletlen, hogy a bevándorlók gyerekei és unokái a legelkeseredettebb ellenségei a befogadó társadalomnak.

Egy borítékolható pofon felé

Az ellenzéket saját, hathatós közreműködésével május 19-én felpofozza a Smer.

Giró-Szász András szerint nincs baj a kivándorlással

Nem probléma, hogy Magyarországot elhagyja a szakképzett munkaerő, hogy családok szakadnak szét.

0