Ezt olvasta már?

Késnek a vonatok a miskolci vonalon

Kedden 30-40 perces késésekre kell számítani a Budapest-Füzesabony-Miskolc vasútvonalon - közölte a Mávinform az MTI-vel.


NAV: Hatósági átutalási megbízás az adóvégrehajtásban

Az adóhatóság a költségvetési bevételek teljesülése érdekében kényszerintézkedéseket foganatosíthat. A hatósági átutalási megbízás, korábbi, még ma is közismertebb nevén az inkasszó intézményével mind a magánszemélyek, mind a gazdálkodó szervezetek találkozhatnak.


hirdetés

A bankszámlanyitásra kötelezett személyeknek legalább egy pénzforgalmi számlával kell rendelkezniük, - sok esetben több számlájuk is van - ez az adózó törzsadataiban szerepel, így ez hivatalból rendelkezésre áll. A számlanyitásra nem kötelezettek esetében viszont a pénzintézeteket kell az információért megkeresnie az adóhatóságnak.

Az adóhatóság jellemzően előzetes értesítés nélkül, a tartozás összegének nagyságától függetlenül kezdi meg a végrehajtást, amelyre a hatályban lévő jogszabályi előírások feljogosítják. Ha az esedékességig a kötelezettséget az adózó nem fizeti meg, rövid időn belül számítani lehet az inkasszóra, hacsak nincs azt kizáró tényező, pl. fizetési kedvezmény iránti kérelem.

Az adóhatóság bankonként egy számlára kezdeményezi az inkasszót, a pénzintézet azonban a megjelölt számlaszámon túl - azon elegendő fedezet hiányában - köteles kiterjeszteni a teljesítést minden fizetési-számla szerződés, betétszerződés, takarék-betét szerződés alapján kezelt, az adóst megillető összegre is. A több számlatulajdonos tulajdonában álló számlán kezelt pénzösszeg teljes egészében végrehajtás alá vonható bármelyik számlatulajdonossal szemben fennálló követelés esetében. Ha a számlán nincs elegendő fedezet, a pénzintézet 35 napig sorba állítja a megbízást. Elsősorban a forintban kezelt összegekből teljesít a bank, - ezen belül is az alacsonyabb kamatozásúval indít- ezt követően alkalmazza az inkasszót a külföldi pénznemben rendelkezésre álló összegre.

Különbséget kell azonban tenni, az alábbi két adózói csoport között; míg a magánszemélyek esetében az öregségi nyugdíj összege mentességet élvez, annak négyszerese feletti összeg korlátlanul inkasszálható, a kettő között pedig 50% vonható le, addig a gazdálkodók esetében ilyenfajta korlátozás nincsen.

Az „úton lévő”, de az esedékességet követő befizetésekkel rendezett kötelezettségre kiadott inkasszóval leemelt pénzt az adóhatóság visszautalja, 8 napon belül késedelmi kamat térítése nélkül, míg a megjelölt határidőt követően a jogszabályban meghatározott kamattal növelten.

 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága
Beszéljünk a halálbüntetésről! Ön egyetért vele?

0
0

hírek innen, onnan

Bejelentették a Bayern München nagy igazolását

35 millió eurót fizetett a bajor sztárcsapat a Juventusnak Arturo Vidalért.

Vigyázzon, nagyon ráfázhat, ha kiadja lakását, de ezekre nem figyel!...

A turistaforgalom miatt nyáron különösen népszerű a magánszálláshelyek kiadása. Trendi az airbnb, de óriási kockázatokkal jár, ha valaki nem ismeri vagy nem tartja be az adószabályokat.

Keressük! Ilyenre még nem volt példa!

Mostanáig nem volt példa arra, hogy létrejöjjön az állami szervek és a civil szervezetek, kutyás mentőcsapatok között az egész országra kiterjedő együttműködés az eltűnt személyek felkutatására. Ez a megállapodás most szervezetté ...

Tűzijátékkal robbantotta le a kutya fejét

A szerencsétlen kutya felkapta a közelébe hajított robbanóanyagot tartalmazó rudat, ami hamarosan felrobbant.

EKÁER - könnyítést kér az agrárkamara

Csökkenti a gazdálkodók egy részének versenyképességét az EKÁER-rel járó adminisztrációs és pénzügyi teher, miközben érdemi eredményt nem hoz az adóhatóságnak, ezért az agrárkamara további könnyítéseket kér. A szervezet a betakarí...

Risztov sajnálja a másik magyart, akitől másodszor is ő vette el az ...

Az olimpiai bajnok úszó azoknak is köszöni, akik nem hittek benne.

LMP: Orbán joggal fél a kivándorlóktól

Az ellenzéki párt is konzultált, az eredmények azt mutatják: az alacsony bérekre épülő magyar gazdaságpolitika megbukott.

Ő az igazi oka Kate Moss felbomló házasságának

Lehullt a lepel: kiderült, hogy Lady Mary Charteris áll a sztárpár házasságának útjában.

Kim Dzsong Un teljesen leigázza Amerikát, ha kell

Totális pusztulással fenyegette meg Amerikát az észak-koreai diktátor.

Ponta nem akar újabb elnöki mandátumra pályázni

Victor Ponta nem akar újabb miniszterelnöki mandátumra pályázni 2016 őszén jelentette kedden a Mediafax hírügynökség a román szociáldemokrata politikusnak egy televíziós interjúban elhangzott kijelentését idézve.

Nem semmi: Hien élete élményéről számolt be

Sziasztok, JOY-lányok! Mostantól itt a JOY.hu-n osztom meg veletek élményeimet Bostonból, ahol a Berklee College of Musicban tanulok, kövessétek az élménybeszámolómat!

Sport

Túl gyorsan úszott egy magyar az ifiolimpián

Négy érmet nyertek hétfőn a magyarok a Tbilisziben zajló európai ifjúsági olimpiai fesztiválon. Az aranyérmes Késely Anna annak ellenére győzni tudott, hogy az első ötvenen gyorsabban úszott, mint tervezte.

Kiúszott a pályáról Risztovék ellenfele

A rajt után úgy tűnt, Risztov Éva és Olasz Anna egyik vetélytársa egy másik versenyt keres magának a kazanyi úszó-vb 10 kilométeres száma helyett, de aztán visszatalált a mezőnybe.

A Fradi-ultrák szerint börtönviselt emberek védték Kubatov házát

A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor felesége nyílt levelet írt az elmúlt vasárnap a házuknál tüntető ultrákhoz. A szurkolók azt mondják, a család szent és sérthetetlen, senkinek nincs oka félni tőlük, de nem hagyják magukat, mert ...

Kubatov Gábor felesége nyílt levélben fordult a tüntető szurkolókhoz

A zöld-fehér ultráknál az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy a Szarajevóba elutazó ultrák nem mehettek be a Zeljeznicar elleni Európa Liga-selejtezőre, annak ellenére, hogy érvényes belépővel rendelkeztek.

FTC: érkezett ajánlat Dibusz Dénesért, de nem a Herthától

A Ferencváros magyar válogatott kapusa egyelőre marad, de az sokat sejtet, hogy a Reggina korábbi kapusa, Kovácsik Ádám hamarosan a zöld-fehérek játékosa lehet.

Izraelbe igazolhat a Fradi gólzsákja

A Ferencváros kapust tesztel, és előfordulhat, hogy értékesíti egyik leggólerősebb támadóját.

Risztovék kvótái hajszálon múltak

Risztov Éva a kazanyi vizes vébén az aranyéremét hajrázik a 10 kilométeres nyíltvízi úszásban. Kövesse élőben a hajrát nálunk!

Képernyőn a magyar-orosz pólócsata és a Vidi BL-meccse

A keddi sportközvetítések a hazai televíziókban.

James Rodríguez borzasztóan nagy gólt rúgott

A Real Madrid (is) hakniturnén van, a Roma és a Manchester City után az Interrel játszottak Kínában a Nemzetközi Bajnokok Kupáján. Nyertek is simán 30-ra. Jesé Rodríguez és Raphaël Varane kis gólt rúgott, legalábbis James Rodrígue...

Dibuszt nem kereste a Hertha, csak egy nevetséges ajánlat érkezett

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója szerint eddig csak egyetlen ajánlatot kaptak Dibusz Dénesért, de az is "nevetséges" volt, így nem foglalkoztak vele. 

Benedek: jól játszottunk, fegyelmezettek voltunk

A címvédő magyar válogatott 14-5-re legyőzte a kazah válogatottat a kazanyi vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának hétfői nyitófordulójában. A kazahok egészen a harmadik negyedik gólképtelennek bizonyultak. A találkozó leg...

A Real Madrid gálázott az Inter ellen, a BBC ezúttal gólképtelen mar...

A Királyi Gárda ismét hengerelt, pedig a sajtóban napok óta röpködnek a nevek a távozókról, és boldogtalan futballistákról.

0

Bulvár

7 dolog, amit ne tegyünk szex előtt

Még a tapasztalt szeretők is belefuthatnak néhány olyan malőrbe, amelyeket érdemes lenne kihagyni. Az alábbiakban ezeket gyűjtöttük össze.

Figyelem, változik a KRESZ! Készülj fel időben, különben jön a bünte...

Új táblával kell megismerkedni, miután a hatóságnak elege lett.

Gyanús körülmények között halt meg egy hároméves

A szülők azt mondják, a kicsi félrenyelt.

Grafikon: átlagkeresetek Magyarországon 2003-2015. január-május

2015. januármájusban 3,5 százalékkal nőttek az átlagkeresetek az előző év azonos időszakához viszonyítva. A keresetek növekedési ütemét főként a minimálbérre, a garantált bérminimumra vonatkozó éves megállapodás, a közfoglalkoztat...

Egy teljes nagymegyeri családot holtan találtak

Még a kutya is meghalt. A rendőrség próbálja kideríteni, hogy mi történt.

Jegesmedve üdvözölte a lezuhant orosz helikopterpilótát

A férfi túlélte a kétnapos hánykolódást és a három fős kíséretet.

A hónap idiótája, level 999+

Az idióta szelfiző és a Darwin-díj közös nyertese a héten Todd Fassler, aki egy csörgőkígyóval akart fotózkodni.

Monique Covet pucéran pucsít! Fotó

A fotóval kapcsolatban nem sok mindent kell a képzeletünkre bízni. Az egykori pornószínésznő ennél pucérabb bizony már nem is lehetne.A fénykép egy sima "jó reggelt-fotó" Monique Covet-módra.Rajongói természetesen oda-vissza vanna...

"Tiltsák ki Orbánt örökre Romániából"

Ahogy várható volt, nem borultak szeretettől forrva egybe a román és magyar kommentelők, miután Orbán Viktor kitette a nagy-magyarországos kitűzőket ábrázoló fotóját.

Megvan, honnan lesz pénzünk nyugdíjra!

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint nincs semmi akadálya, hogy 40 év munkaviszony után a férfiak is nyugdíjba menjenek.

Családi tragédia Nagymegyeren

Egy család három tagját találták holtan a szlovákiai Nagymegyeren hétfőn. A szomszédok szerint rendezetten éltek.

Magyar vattacukortól robbant fel a spanyol tengerpart

Magánegyetem, fémkarmos cipő, bérelhető férj: ötletek, melyek milliókat hozhatnak. Közel öt évvel ezelőtt számoltunk be a Vállalkozók Szövetségéről, ami számtalan javaslattal próbálja lendületbe hozni a hazai vállalkozásokat. Néhá...

blogmorzsák

A legmenőbb föld alatti otthonok

Noha első hallásra kissé furcsának tűnik, vannak, akik szeretnek a föld alatt élni, mi több, egészen komoly összegeket költenek arra, hogy ezt megtehessék. Akad köztük sztárfocista, hobbit-imádó és barlanglakó is. Öt hihetetlen lakás, ami a föld alatt van jó helyen!

Amy: szinte hullagyalázó videó

És valódi tisztelgések szeretőktől, híres rajongóktól, még punkoktól is.

A kollégáknak szánt tökéletes búcsúlevél titka!

A sértődöttségből írt levelek ártanak nekünk, nem is kicsit!

A szegedi ügy egyértelmű, és minden más áldozathibáztatás

A félig kubai származású fiú egy régi rendőrségi ügyét szedték elő, mintha ez számítana abban, hogy megverték.

Kóstolta már Tihany legújabb kolbászát?

Narancsos és bajor kolbászok!

Viktor újra zseniális volt, nem zavar?

Lehet fikázni minden szavát, de ettől még ha minden így marad, simán nyer 2018-ban is.

Hogyan jutott a szélsőjobb a gettóból a hatalom közelébe?

A Nyugat gazdasági és politikai válsága a szélsőjobboldalt általában is elfogadott szereplővé tette.

Pár szót a nyugdíjról

Meg hogy miért érdemel pofont az MSZP és a Jobbik egyaránt.

„A végén még Magyarországra menekülök!”

Osztrák kispolgárok rajonganak Orbánért a beszéde miatt.

Hisztériakeltés a férfi 40” nyugdíj körül

Kb. 150 milliárdba fog kerülni.

Egymás szopatása, az nagyon megy

Durván megdrágultak az albérletek.

Nemzetiségi konfliktusok

Mivel ezekről nem akarunk tudomást venni, nem is léteznek!

0