Ezt olvasta már?

0

Sikertörténet, avagy hogyan szereztem alkalmi és hosszútávú megállapodást is a Qjob-on

Vincze-Puskás Bettina vagyok és ebben a blogban szeretném elmesélni, hogyan is sikerült a két hetes Qjob-os pályafutásom alatt alkalmi munkákat és hosszú távú együttműködést is szereznem. Ha érdekel egy személyes történet és vagy éppen azok a lehetőségek, amiket az oldal rejt, maradj velem!


hirdetés

 

Az én történetem

Főállásom mellett online marketinggel és szövegírással foglalkozom egyéni vállalkozóként. Folyamatosan kertem a lehetőségeket, a különböző munkákat. Ez ment évek óta, több-kevesebb sikerrel.

És ekkor jött szembe velem egy YouTube videóban a Qjob! Soha nem gondoltam volna, hogy Abosi Barna videója alapján fogok munkát találni, de mégis így lett! Mivel évek óta nem találtam egy rendes felületet sem, úgy voltam vele, hogy annyit megér, hogy megnézzem. Elkezdtem kutakodni, elolvastam a létező összes általuk kínált leírást. Végül úgy döntöttem, regisztrálok. Az első 20 ajánlattétel úgyis ingyen van, maximum törlöm magam, ha nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Az első 2-3 napon nem is történt semmi, nagyon nem is jelent meg hirdetés azokon a területeken, amiket én beállítottam magamnak.

Majd fordult a kocka.

Nagyjából 3-4 napja voltam regisztrálva, amikor találtam egy hirdetést, amelyben social media marketinggel és a hozzá tartozó hirdetéssel kapcsolatban keresett egy cég partnert. Jelentkeztem és meg is kaptam az állást. Egy kedves párral dolgozunk együtt és tervezzük a közösségi média jelenlétét a cégüknek, valamint gyártom a blog tartalmakat a honlapjukra.

Mindeközben további szövegírási munkákra is jelentkeztem. Ugyan nem mindegyik esetében választottak engem, de így is volt olyan lehetőség, amit meg tudtam ragadni. Így lett 2 hét alatt egy hosszútávú együttműködésem és immár több alkalmi szövegírási feladatom.

Ajánlanám-e másnak?

Határozottan igen! Habár az elején féltem, hogy oké, hogy regisztrálok, de honnan tudhatnám, hogy a cégek, megbízók is majd ezen a felületen szeretnék hirdetni a lehetőségeket. Ezt most sem tudhatjuk. De anno, 2008-ban, amikor a Facebook-ra regisztráltam, még csak 2 ismerősöm volt fent. Most pedig nézzük meg, mi lett belőle. Szerintem ugyanez a helyzet a Qjob-al is. Most még nem feltétlen van elhalmozva lehetőségekkel (bár azt meg kell jegyeznem, hogy napról napra egyre több ajánlatot tesznek közzé), elképzelhetőnek tartom, hogy 1-2 éven belül ez a felület legyen az álláskeresők, vállalkozók mekkája.

Milyen előnye van az oldalnak a többi álláskeresési platformmal szemben?

Kezdjük a legszembetűnőbb dolgokkal: a kinézet, kezelhetőség, felhasználóbarát megoldások. Az oldal nincs tele nyomva reklámmal, így nem is érzem azt, hogy a lehető leggyorsabban szeretném bezárni. Számos álláskereső felülettel ellentétben színvonalas a kialakítása, a kinézete. Egy üdeszínfolt a hasonló témájú oldalakkal szemben. Amint már említettem, nagyon egyszerű, gyorsan elsajátítható a kezelése. Minden teljesen egyértelmű (ha mégsem az valamiért, akkor sem kell aggódni, a gyakori kérdéseknél valószínűleg találunk rá választ).

Számomra fontos volt, hogy olyan oldalra regisztráljak, ami esetében már a regisztráció előtt is tudom, hogy mit fogok kapni. Sajnos sok olyan „szakemberközvetítő” oldal van, ahol semmilyen információt nem közölnek, csak azt, hogy ennyi és annyi az éves tagsági díj. Viszont nem tudom meg, hogy hányan regisztráltak már, vagy éppen milyen munkákkal kapcsolatban kaphatok lehetőséget. Itt minden információ a birtokomban van a regisztrációkor.

Megbízhatóság maximalizálása.

Az oldal készítői arra törekednek, hogy a lehető legmegbízhatóbb megoldás közül válogathassunk. Éppen ezt a célt szolgálják az értékelések, a biztonságos fizetés vagy éppen a szakemberek okmánnyal való hitelesítése. Ennek köszönhetően mindenki számára könnyebb a döntés, hogy érdemes-e egy adott munkára jelentkezni, valamint, hogy melyik szakembert célszerű kiválasztani a meghirdetett feladatra.

Milyen munkákat találhatok az oldalon?

Ha egy szóban kellene összefoglalni, akkor azt mondanám, bármilyet! De tényleg! 16 fő kategória közül választhatjuk ki azt, hogy milyen munkát szeretnénk elvégezni, milyen munkák közzététele esetén kérünk értesítést. Engem ugye leginkább a virtuális asszisztens (online kommunikáció) és a szövegírás érintett, de ezen kívül több, mint 160 alkategória közül válogathatunk.

Lássuk csak, milyen lehetőségeken belül lehet még mozogni: a rendezvényszervezéstől elkezdve, a fordításon át, egészen az üzleti tanácsadásig találhatunk álláslehetőségeket vagy éppen hirdethetünk, annak megfelelően, hogy melyik oldalt képviseljük. De nem csak szellemi munka meghirdetésére alkalmas ez a felület! Autószerelők, villanyszerelők, kőművesek vagy éppen kiszállítók, takarítók is könnyedén találhatnak maguknak alkalmi vagy hosszútávú együttműködési lehetőséget, ahogy azt a különböző személyes történetekben is olvashatjuk.

A Qjob, mint munkavállaló-kereső felület

Természetesen nem csak akkor érdemes regisztrálni, ha álláslehetőségek után kutakodunk. Sőt! Tessék szépen cégeknek, munkakínálóknak is regisztrálni és közzétenni az ajánlataikat, hogy mehessek és jelentkezhessek rá! Viccet félretéve, komolyan megéri a másik oldalnak (munkákat kínálóknak) is elgondolkodni a Qjob nyújtotta lehetőségeken! Hiszen egy könnyen kezelhető felületen találhatnak maguknak akár hosszú távra, akár alkalmi munkára kiváló referenciákkal, visszajelzésekkel rendelkező lelkes jelentkezőket.

Habár eddig csak az egyik oldalról vettem igénybe az oldal nyújtotta lehetőségeket, egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy hirdetést is adjak fel a közeljövőben. Hiszen számos olyan terület van az életben, amiben sokkal jobb szakemberek tevékenykednek nálam. Most úgyis házújítás előtt állunk, szerintem ezen a felületen fogom keresni hozzá mind a kőművest, mind pedig a villanyszerelőt.

A személyes tapasztalataim alapján én továbbra is csak ajánlani tudom a felületet, valamint biztos vagyok még abban, hogy én magam is használni fogom továbbra is. Hiszen nem szeretem kihagyni a kínálkozó lehetőségeket. Márpedig a Qjob.hu számos remek lehetőséget nyújt. Én fogok velük élni. És te?

(x)0

hírek innen, onnan

Bátor politikusokra, civilekre és összefogásra van szükség.

Az MSZP szombaton rendezett jászberényi rendezvényén a színpadra lépők szociális biztonságot ígértek és elmondták azt is, hogyan...

Óbuda polgármestere szerint a Sziget fesztivál helyszíne jelentős részben a fővároshoz tartozik

 „A Sziget fesztivál nagyon könnyen megszűnhet, hogyha mi a Petőfi Kulturális Ügynökségben úgy döntünk, hogy a Hajógyári szigetnek...

Óbuda polgármestere szerint Demeter Szilárd össze-vissza beszél Sziget-témában

Kiss László szerint a Hajógyári-szigetnek az a része, ahol a rendezvény zajlik, jelentős részben a fővároshoz, illetve Óbudához tartozik.

Barátnőm mostanában sok vodkát vesz. Már kezdtem gyanakodni, de elárulta a valódi okát

Szerencsére nem szokott rá az ivásra, hanem elkezdett otthon parfümöt készíteni. Ehhez pedig sok vodkára van szükség! Elmondom, hogyan...

Húsvéti sonka: itt a legegyszerűbb trükk, hogyan legyen finom - videó

Nagyon egyszerű trükköt árult el Marika, a főcsemegés

Mégis kell az Orbán-kormánynak egy kis napenergia

Annyira azért nem kapkodják el: a lakossági kiserőművek úgynevezett betáplálási moratóriumának feloldása csak ősszel kezdődik, akkor...

Nemzetközi katonai konfliktust generálhat Orbán Viktor péntek reggeli rádióbeszéde?

Anatolij Vasszerman, az orosz Állami Duma képviselője is reagált Orbán Viktor péntek reggeli rádiós beszélgetésére, melyben a...

Így halt meg Thury György

Párbajban legyőzhetetlen volt, sikerrel védte a rá bízott végvárakat, amíg a török tőrbe nem csalta.

Sport

Más kávéház: a Liu testvérek nem tudtak nyerni a kínai bajnokságon

Első egyéni döntőjüket futották a kínai bajnokságban a Liu fivérek, a győzelem nem jött össze egyiküknek sem.

Nem a teniszből él. Ezermilliárdos vagyon örökösnője a világranglista-3.

Az biztos, hogy Jessica Pegula nem a megélhetésért teniszezik.

A Ferencváros 3–1-es vezetésről bukta el a bajnoki döntőt

Fennállása során először nyerte meg a jégkorong Erste Ligát a Gyergyói HK.

Cristiano Ronaldo szexuális életéről fecsegett ki titkokat a barátnője

Georgina Rodriguez, aki arról híres, hogy ő az ötszörös aranylabdás barátnője, a Netflixen futó sorozatában kotyogott ki hálószóba titkokat.

Címlapon hozza a portugál lap a magyar válogatott focista klubváltását

Szinte kész tényként közlik az érkezését.

„Öcsikém, a mennyben találkozunk" – így búcsúzott Puskás Ferenctől egykori ápolója

A leghíresebb magyar, s talán azt gondoljuk, mindent tudunk róla.

Verstappen kilépéssel fenyegetőzik; Russell interjúját hatalmas tűz szakította félbe – videóval

A világbajnok Max Verstappen azzal fenyegetőzött, hogy kilép a Forma-1-ből, ha a vezetők „szórakoznak” a sprint versenyhétvégék számának bővítésével. George Russell, a Mercedes versenyzője sem unatkozott az Au

Magyar szereplője lesz Európa legnagyobb focirangadójának

Lőw Zsolt és Thomas Tuchel szombaton a Bayern-Dortmund meccsen ül le először a müncheni kispadra.

Brutálisan kiütötték az olcsó trükkel próbálkozó ketrecharcost - videó

Mindössze 11 másodpercig tartott az összecsapás.

Ma 112 éves a Turbános Tornádó, aki 101 esztendősen még maratont futott – videókkal

A Sportál atlétikai rovatában alapvetően élsportolókról szoktunk írni, nem olyanokról, akik csak hobbiból kocognak és tömegsport-rendezvényeken állanak rajthoz. Most azonban egy kivételes személyiség miatt kivéte

0

Bulvár

Üzenet Moszkvából: Ha a magyarok bevonulnak Ukrajnába, tárgyalunk

Az orosz Állami Duma képviselője nem hagyta szó nélkül Orbán Viktor pénteki rádióinterjúját.

Ha nem tudod megcsinálni ezt a mozdu-latot, hat éven belül meghalhatsz, állítja egy orvos

A figyelem központjába került az a rugalmasságot mérő teszt, amely egy kutatás szerint képes a halál időpontját megjósolni.

Egy éve ilyenkor: rajtakapta a Google kamerája, ahogy magához nyúlt a négy fal között

Mint minden héten, most is mutatjuk, mi érdekelte leginkább olvasóinkat egy éve ilyenkor.

Tömeges kiakadást okozott Majka műsora, ez eddig a magyar televíziózás legalja?

Sokak szerint a Zsákbamacska annyira kellemetlen, hogy azzal kínozni lehet.

Odze György: Magyarország három hónap alatt összedőlne, ha Orbán bejelentené a kilépést az unióból

Mély nyomokat hagyott az elmúlt nyolc hónap a finnekben, mert ők egy becsületes, igazmondó nép, a politika és a társadalom is, nem bírják, ha mellébeszélnek, sumákolnak, kifogásokat keresnek. Ők ezt a finn-magyar k

„Próbál mindenkit lehúzni pénzzel, a Blahán csövezik, nincs mit ennie” – így él most Beat egy ismerőse szerint

A Fekete Vonat rappere mindenkitől kölcsönkér, de a tartozást nem adja vissza. A családját is elhagyta, miközben egy állítólagos nagy pénzre vár.

Így néz ki most a 85 éves Dustin Hoffman, akinek hátat fordított Hollywood

A legendás színész, Dustin Hoffman pár éve fekete listára került, de szép lassan kezd visszatérni.

Más kávéház: a Liu testvérek nem tudtak nyerni a kínai bajnokságon

Első egyéni döntőjüket futották a kínai bajnokságban a Liu fivérek, a győzelem nem jött össze egyiküknek sem.

Pusztító tűzerő, ’’repülő harckocsik’’ - milyen harcihelikoptereket vehet a Honvédség?

A Magyar Honvédség fegyverzetét is megújító haderőfejlesztési program keretében folyamatosan zajlanak az új fegyverbeszerzések, vannak azonban olyan fegyverkategóriák, amelyek esetében még nem történt hivatalos be

Teljesen felismerhetetlen lett az Orbán Viktort zaklató politikus, Szabó Bálint a rácsok mögött

A volt képviselő 20 kilót fogyott, miután előzetesbe került a miniszterelnök zaklatása miatt.

Újabb csapás a magyar autósok zsebére

Az online biztosításközvetítő Netrisk kgfb-indexe szerint -  amely a cég adatain alapul - egy év alatt 8,8 százalékkal nőtt  az átlagos kgfb-díj. Az átlagos casco-díj a 2023 első kéthavi adatok szerint 15 száz

0