Ezt olvasta már?


Schmidt Mária: Soros György Európát próbálja destabilizálni

Soros György Európa destabilizálására, az Európai Unió szétbomlasztására törekszik, miközben az Egyesült Államok elnökét és Orbán Viktor miniszterelnököt is meg akarja buktatni - állapította meg Schmidt Mária történész a Látószög blogon vasárnap megjelent tanulmányában. - Pécsi Napilap -


hirdetés

Schmidt Mária szerint Soros György célja a "migrációs nyomás fenntartásával és fokozásával kettészakítani az uniót, a behozott, integrálhatatlan muszlim tömegekkel destabilizálni Európa nyugati felét, keleti felét pedig pénzügyileg kiszárítani". Az így ellenállásra képtelen kontinensből aztán igazi nyitott társadalmat szervezhetnek majd Soros szervezetei a "civilek, az összes ballib segítségével" - teszi hozzá.

Kiemelte, Soros és hálózata mindenhol hasonló recept szerint működik. "Szemelj ki egy megszerzésre érdemes üzleti célt. Küldd oda a civiljeidet, destabilizáld a területet, szervezz hozzá megfelelő médiahátszelet, kreálj káoszt, és ha megvan, te legyél az, aki megszervezi a segítséget az újjáépítéshez és közben kimazsolázza a legjövedelmezőbb üzleteket" - fejti ki. A történész szerint "mindenki előtt világos, hogy Soros +civiljei+, vagyis hálózata állt a színes forradalmak mögött Ukrajnában, Grúziában, de Janukovics megbuktatásában is benne volt a keze, ahogy az arab tavaszban is".

"Orbánt is meg akarta és akarja buktatni, meg persze Trumpot is" - hangsúlyozta, aláhúzva, ehhez a módszere is mindenhol azonos. "Befolyást vásárol az értelmiségi világban, a tudományos, az egyetemi és a pénzügyi megmondóemberek között és a médiában. Politikai pártokat, civil szervezeteket épít ki, vesz át. Hálózatot szervez belőlük és fedőszervekként használja őket. Káoszt és nyugtalanságot szít. Minden eszközzel meggyengíti a regnáló hatalmat. (...) Nagy demonstrációkat szerveztet, vagy ha mások kezdik szervezni, pillanatok alatt rászívják magukat és átveszik az irányítást az ő emberei."

Szerinte "Soros huszonöt éve képzi, neveli aktivistahálózatát és médiáját, akiknek segítségével ezekből a demonstrációkból kiindulva, ezekre hivatkozva megpróbálja a rendszert destabilizálni".

"Radikális utcai harcosaival rendzavarást provokál, hogy káoszt teremtsen" - hangsúlyozza az egyetemi tanár, hozzátéve, fontos az is, hogy az a képzet keletkezzen: a regnáló hatalom mindjárt megadja magát vagy már meg is dőlt, nem ura a helyzetnek.

Schmidt Mária szerint nálunk ez az érvelés csak a fiatalokra hat, az idősebbek túl jól ismerik a "haladókat" és azokat, akik a történelmi szükségszerűségről papolnak. 'Amikor a "gazdasági válságot, a pénzügyi összeomlást, a rend felszámolását sikeresen előidézték, Soros a rendcsináló szerepében lép fel és segélyt, kötszert és gyógyszert ad, megosztja az észt, befektet(!), kivásárol és stabilizál, és ami a lényeg: új politikai garnitúrát hoz helyzetbe, olyat, amelyik a +nyitott társadalom+ magasztos célját követi, vagyis Soros kottájából játszik".

Schmidt Mária írásában olyan spekulánsnak nevezi Soros Györgyöt, aki mások tönkretételével keres pénzt. "Régiónkban aránylag kis pénz befektetésével óriási befolyásra tett szert. Akkorára, hogy saját értékelése szerint sikerült a Szovjetbirodalomból Soros Birodalmat csinálnia."

Felidézi, hogy Soros György alapítványa 1984-ben kezdett Magyarországon működni és mások mellett őt is támogatta. "Soros nálunk próbálta ki, hogyan, milyen hálózatot kell létrehoznia ahhoz, hogy érdekeit minél hatékonyabban képviselhesse". Ezután azonban "egyértelművé vált a számára, hogy a nemzeti elkötelezettségűek, az olyanok, mint Antall vagy Boross, vagyis az MDF és a szocialisták nemzeti szárnya, majd a Demokratikus Charta ügyében tanúsított ellenszegülése óta a Fidesz is, holmi ósdi, nemzeti érdekekre hivatkozva hátráltatják üzleti tevékenységét".

Schmidt Mária arról is írt, hogy Soros hálózata a mai baloldali ügyek mellé állt, ezért már "Soros és a baloldal egy és ugyanaz", foglyul ejtette a baloldalt, mely mára gátlástalanul kiszolgálja a globális nagyvállalatok és globális pénzügyi szereplők érdekeit. Kitért arra is, hogy Soros "képzési programjai, befolyásolási projektjeinek egy jelentős része arra irányul, hogy a világ legkülönbözőbb helyein a sorosista világnézetet vallók nyerjék a választásokat".

"Még szerencse, hogy Soroson és aktivistáin kívül mások is vannak a pályán" - hangsúlyozza, példaként említve azokat, "akik nem dőlnek be a progresszív, világmegváltó szirénhangoknak és pontosan tudják, hogy hívószavaik: a demokrácia, a fékek és egyensúlyok, az emberi jogok, a szólásszabadság és a tanszabadság az ő szájukból pont annyit ér, mint az egykori kommunistákéból".

Schmidt Mária aláhúzza, hogy a 2010-es Fidesz győzelem nem várt akadályokat gördített a hazánkban 2002 óta terjeszkedő Soros birodalom elé. A magyarországi ellenszél azért is bírt és bír különös jelentőséggel, mert "Soros emberbaráti operációja innen indult és a CEU révén itt van utánpótlásképző bázisa is" - fejti ki a szerző, aki szerint "ha a CEU-ra ugyanazok a törvények vonatkoznak majd, mind a többi egyetemre, az azt az üzenetet hordozza, hogy Soros György mégsem mindenható". Ez pedig amilyen jó hír a számunkra, annyira tűrhetetlen az ő és aktivistái számára - jegyzi meg.

Schmidt Mária kitér arra is, amikor a Közép-európai Egyetem Budapestre költözött, sokan - köztük ő is - ezt a "nyugatosodás, az amerikai egyetemi szabadság és színvonal Budapestre érkezéseként" üdvözölték. "Nagyon hamar kiderült azonban, hogy (...) mindösszesen annyi történt, hogy a marxisták újabb, most már nyugati képviselői is megérkeztek hozzánk".

"A mából visszanézve, Soros támogatása felért egy halálos öleléssel" - fogalmaz Schmidt Mária írásában, amelyet azzal zár, hogy bár Soros György "egy világbirodalmat gründolt össze", de egyszer az ő hatalma is véget ér.0

hírek innen, onnan

Szijjártó szerint Magyarországnak nagy álma egy olimpia megrendezése

Magyarország meghatározó szerepet kap a nemzetközi olimpiai mozgalom megújulásában, mivel most Sanghaj mellett Budapest rendezi az új,...

Így lesz mindig finom illat az otthonodban: búcsúzz el örökre a kellemetlen szagoktól.

Hiába takarítasz rendszeresen, mégis előjönnek a kellemetlen szagok? Segítünk!

Lázár János: Budapesten csőd lesz, meg kell reformálni a helyi iparűzési adót

A miniszter szerint Hódmezővásárhelyen a Tisza Párt döntött.

Most kaptuk: sorra állnak le a nagy magyar bankok

Karbantartás jön, ezzel együtt előfordulhatnak fennakadások a következő napokban.

Szilágyi János demenciával küzd: „Rohadtul felejtek”

A 88 éves riporter szerint ennek az áldatlan állapotnak a legnagyobb elszenvedője a felesége, Györgyi.

Budapest már csak az év égéig szedhet útdíjat a teherautók után

A Kúria június 20-i határozatával megsemmisítette a Budapest önkormányzata által bevezetett, a teherautók behajtására vonatkozó...

"Kisírt szemmel" - Megvalósult Karsai Dániel álma

Ezt meg akarta érni a gyógyíthatatlan beteg alkotmányjogász. Sikerült!

Végleg vége? Egyedül ment nyaralni J-Lo

Két év után véget is érhet Jennifer Lopez és Ben Affleck házassága

Sportolás a nyári melegben

Annak, aki nagy melegben sem mond vagy mondhat le a sportról, két dolgot mindenképp érdemes megfogadnia: igyon sok vizet és tartson gyakran...

Nesze neked felújítási támogatás: heteken belül kemény áremelésel szembesülhetnek az építkezők

Az új felújítási program hamarosan elindul, ez pedig a szakértők egy része szerint rohamot indíthat a szakemberek és az építőanyagok...

0

Sport

Náci karlendítés és testi erőszak - feljelentették a magyar válogatott szurkolóit

A stuttgarti rendőrség jelentése szerint 30 magyar szurkolót jelentettek fel szerda délután a Németország-Magyarország Eb-mérkőzés előtt.

Az Eb hetedik napja: kikapott a halálcsoportban a címvédő, 95. perces dráma és unalmas Anglia

Befejeződött az Európa-bajnokság hetedik napja, összefoglaljuk a legfontosabb eseményeket.

Botrányosan gúnyolódott a magyar válogatotton Sebestyén Balázs

Stuttgartban nézte meg a németek elleni csoportmeccset a Rádió 1 műsorvezetője.

Rossz hírt közölt a skót szövetségi kapitány a magyar válogatott elleni meccs előtt

A skót válogatott a németek elleni 5-1-es vereséggel indította az idei Európa-bajnokságot. Steve Clarke legénysége szerda este javított, mivel a […] A Rossz hírt közölt a skót szövetségi kapitány a magyar válog

A skótok már lenézik Szoboszlaiékat, hihetetlen dolgokat írnak rólunk

Nagyképűek, magabiztosak, miközben a céltalan magyarokról beszélnek.

Döntött Kozákról a kapitány, majdnem teljes a magyar kajak-kenusok párizsi utazó kerete

Nincs benne a párizsi olimpiára utazó magyar kajak-kenu csapatban a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta - írta az MTI.

Dermesztő hideg, csendes szurkolók: elképesztő körülmények a spanyol-olasz Eb-rangadó előtt - videó

Csütörtök este Gelsenkirchenben rendezik az Európa-bajnokság csoportkörének csúcsrangadóját.

A 96. percben jött a dráma a derbin, ez még akár a magyar csapatnak is jól jöhet...

Úgy festett, Szlovénia megszerzi története első Eb-győzelmét, aztán jött Luka Jovics.

„Sokan arrogánsak, nem is lehet hozzájuk szólni” - Nagy Ádám a játékvezető ítéletét és stílusát is kritizálta

A magyar válogatott középpályása szerint nem véletlenül állt meg a védelem a németek első gólja előtt, és bízik benne, hogyha vasárnap legyőzik Skóciát, akkor a sorstól a szükséges segítséget is megkapják

Milák Európa-bajnok, Kós ezüstérmes 100 pillangón, Ábrahám olimpiai szintet úszott

Milák Kristóf nyerte a 100 méter pillangót a belgrádi Európa-bajnokságon, mögötte Kós Hubert csapott be másodikként a célba.

Elkészült Mbappé különleges maszkja, de van vele egy probléma - fotó

Egy ország várta, milyen lesz Kylain Mbappé maszkja.

Így juthat tovább a 16 közé a magyar válogatott

Az utolsó fordulóra a matek maradt. Mutatjuk, mi kell ahhoz, hogy a magyar válogatott bejusson az Európa-bajnokság legjobb 16 csapata közé.

0

Bulvár

A halálunk előtt pontosan ezt érezzük: a kémikusok elmesélik

Az alábbi cikk bizonyos részei egyesek számára felkavaróak lehetnek, kérünk, ezt figyelembe véve olvass tovább!

Orbán: Nem tudunk a mostani életszínvonalon élni, ha csak a tízmilliós piacunkra számíthatunk

Magyarország számára kulcskérdés a világgazdaság nyitottsága – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, Berlinben. Magyarország nem tud a mo

Somogyi Zoltán: Magyar Péter politikai üzenete abból állt, hogy ő egy jó fideszes

Az európai parlamenti és önkormányzati választások után kialakult új politikai helyzetet értékeltük.

Átverhette szövetségese Orbán Viktort, és végül a magyarok helyett a románokat választotta?

Nem csatlakozik a Fidesz a Giorgia Meloni vezette Európai Konzervatívok és Reformerek frakciójához az Európai Parlamentben, mivel nem hajlandó egy magyarellenes román párttal egy frakcióban dolgozni. A korábbi sajtóhí

Csak fürdeni akart a nő: amit a kutyája tett, azon az egész világ pusztul - Videó

Sokszor nehéz az élet, ha az embernek kutyája van - Lucy gazdija különösen sokat tudna mesélni erről. De mesélnek helyette a képek.

Orbán Viktor kitalálta, kikkel fizetteti meg a Magyarországra kiszabott hatalmas uniós bírságot

A Mercedes titkos, új fejlesztéseiről, európai lakosságcseréről és Mark Rutte támogatásáról is beszélt a kormányfő a Kossuth Rádióban.

Náci karlendítés és testi erőszak - feljelentették a magyar válogatott szurkolóit

A stuttgarti rendőrség jelentése szerint 30 magyar szurkolót jelentettek fel szerda délután a Németország-Magyarország Eb-mérkőzés előtt.

Az Eb hetedik napja: kikapott a halálcsoportban a címvédő, 95. perces dráma és unalmas Anglia

Befejeződött az Európa-bajnokság hetedik napja, összefoglaljuk a legfontosabb eseményeket.

Vlagyimir Putyin nukleáris bejelentése mindent megváltoztathat

Az orosz elnök az új nyugati stratégia miatt tartja szükségesnek a lépést.

Puzsér Róbert kimondta az igazságot a magyar válogatott Eb-szerepléséről, sokan egyet fognak érteni vele

Puzsér Róbert, Egri Viktor és Boros Tamás újra elemeztek a magyar válogatott mérkőzése után.

David Pressman felszólalt volna egy konferencián, Kövér László gyorsan ki is tiltotta a Parlamentből

Kövér László kitiltotta a Parlamentből a Momentum és egy Lmbtq szervezet közös konferenciáját, ahol David Pressman amerikai nagykövet is felszólal. 

blogmorzsák

Létezik-e a Kennedy-átok?

A Kennedy család felemelkedését tragédiák kísérték. Átok vagy csak a véletlenek sorozata?

A Volkswagen kenterbe veri a teljes mezőnyt

Érdekesen alakul a dobogó.

0