Ezt olvasta már?

250 ezer felett jár Magyar Péter követőinek száma

Ezzel messze lehagyja a Megafon csapatát, de némely paraméterekben Orbán közösségi oldalánál is jobban teljesít.

0

Tizenkétmillió forintból hatmilliónak nincs nyoma a miskolci fideszes képviselőnek irodát bérbe adó cég könyvelésében

Az Országgyűlés által Csöbör Katalin miskolci fideszes képviselő fővárosi irodabérlésére kifizetett 12 millió forint bérleti díjból 6 millió forint hiányzik a bérbeadó cég nyilvános beszámolóiból.


hirdetés

A bérlemény kiválasztásához Csöbör a helyi fideszes pártvezetőt sem kerülte el távolról, ugyanis a bérbeadó egyik korábbi üzlettársa a miskolci Fidesz-elnök, a Csöbörrel együtt 2010-ben parlamentbe került Sebestyén László fia volt.

Havonta 159 ezer forintért bérel irodát Budapesten az Országgyűlés Hivatala (OGYH) Csöbör Katalin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1-es számú egyéni választókerületének fideszes országgyűlési képviselője számára 2015-től. Az Országgyűlés nyilvántartása szerint 2014. december 20. és 2018. február 28. között összesen 6,1 millió forintot fizettek a Bandiagara Kft.-nek a miskolci képviselő fővárosi irodájának bérletéért. A céggel egy másik, határozatlan idejű szerződést is kötött Bakos Emil, aki 2013 óta az Országgyűlés gazdasági és működtetési főigazgató-helyettese. Az OGYH közadatai szerint ezt a határozatlan idejű szerződést szintén 2014. december 20-án kötötték, teljesítéséért 5 millió 818 forintot fizettek. Csöbör Katalin fővárosi irodabérlete napjainkig tehát csaknem 12 millió forintba került – olvasható az OGYH honlapján.

 

Kíváncsiak voltunk, hogy a képviselőnek miért eshetett a választása a Bandiagara Kft.-re. Áttekintve a cég gazdálkodásának adatait a bérleti viszony elmúlt hat évében, feltűnt a különbség az Országgyűlés által kifizetett, valamint a Bandiagara által kimutatott összegek között. Összesítve az adatokat az látható, hogy az OGYH-tól kapott bérleti díj felének valahogy nyoma veszett a cég könyvelésében. A nyilvánosan elérhető beszámolói alapján az Országgyűléstől kapott majd' 12 millió forintból 6 millió forint nem található a cégbíróságra beküldött adatok között. Volt olyan éve, amikor nulla forint bevételt tüntetett fel.

 

2020-ban az Országgyűléstől származó teljes bérletidíj-bevétel elpárolgott a könyvekből, miközben csak a Csöbörnek kiadott iroda bérleti díjából 1 millió 920 ezer forint bevétele keletkezhetett.

 

A Bandiagara Kft. nem csak 2020-ban, de a bérleti viszony kezdetétől egyik évben sem szerepeltette Csöbör irodájának teljes, évi 2 millió forintos összegét. A legtöbb bevétele 1 millió 511 ezer forint volt, 2016-ban, ami feltűnő módon forintra megegyezik 2017-ben kimutatott 1 millió 511 ezer forint nettó árbevételével. A 2018-as 732 ezer forintos árbevétele is jócskán elmarad a 2 millió forinttól.

 

A Bandiagara Kft. székhelye Budapesten egy Róbert Károly körúti házban van, ahol a postaládákon a cég és Dávid Imre neve is megtalálható. Ebben az épületben viszont nem találtuk Csöbör Katalin országgyűlési képviselői irodáját. A bérleti szerződés mind a három szereplőjének feltettük kérdéseinket az eltérések megértéséhez, a tények tisztázásához. Se Csöbör Katalin, se a Bandiagara ügyvezető-tulajdonosa nem válaszolt. A szintén miskolci lakcímű Dávid Imrétől nem csak az OGYH-tól befolyt bérleti díj pontos összegét szerettük volna megtudni, de azt is, hogyan jött létre a bérleti viszony. Csöbör Katalin kereste meg bérlői kérésével vagy maga javasolta, szerződjenek? A cég elmúlt éveinek szerény bevételi adatai arra utalnak, Csöbörön kívül nem lehetett sok ügyfele, ha egyáltalán akadt még a fideszes képviselő irodáját fizető Országgyűlésen kívül.

Bár az ügyvezető nem adott válaszokat, a bérleti viszony indulásának megértéséhez egy összefüggés közelebb vihet. Dávid Imre 2006-ban megalapította a Borsod-Dominium Ingatlanforgalmazó Kft.-t (BDI), amelyben 2009. november és 2010. július között nyolc hónapon át üzlettársa volt Sebestyén László miskolci Fidesz-elnök egyik fia. Sebestyén János Attila a Csöbörnek irodát biztosító Dávid utódja lett a BDI-ben, társtulajdonosként és ügyvezetőként. (A céget 2015-ben kényszertörölte a cégbíróság.)

Sebestyén Lászlót 2006-ban a Fidesz miskolci önkormányzati képviselőjének, 2010-ban Csöbörrel együtt miskolci egyéni országgyűlési képviselőnek választották. 2014-ben is nyerni készült egyéniben, ám a felé táplált szimpátiát, hitelességét visszavonhatatlanul befolyásolta, hogy a választás hetén a Népszabadság bemutatta MSZMP-tagkönyvét. A kommunistákat és szocialistákat addig keményen osztó fideszes képviselőről kiderült, 1983-ban a Magyar Szocialista Munkáspártot választotta értékközösségének. Sebestyént kiütötte a nyeregből pártagkönyve, a választókerületből Varga László, az MSZP-jelöltje került a parlamentbe. Ezzel a blamával le is vette az aktív képviselői pályáról a Fidesz. Csöbörrel azonban nem távolodtak el egymástól, 2016-ban például közösen tartottak családi otthonteremtési fórumot.

A Narancs.hu továbbra is várja az érintettek válaszait. Az OGYH adatai szerint ugyanis, ahogy felhívtuk rá a figyelmet, Csöbör számára két szerződést kötöttek ugyanaznap, 2014. december 20-án. A Z107032 sorszámú 2018. február 28-ig élt, a 00046240 sorszámú napjainkig. Ha párhuzamosan futott a két szerződés, akkor Csöbör számára a Bandiagara 2015-2018 között két irodát is bérbe adhatott vagy duplán adhatott ki irodát. Ebben az esetben a Bandiagara Kft. beszámolójából további 6 millió forint hiányozhat, ahogyan az OGYH nyilvántartásából is. A 2021-ig eltelt 72 hónap során a két szerződés nyomán nem 12 millió, hanem 18 millió forintot fizethetett az Országgyűlés, mindkettőt havi 160 ezer forintért. Ha így történt, a bérbeadó Bandiagara könyveiben 12 millió forintnak veszhetett nyoma.

Csöbör Katalinnak nem csak az irodabérlete vet fel kérdéseket, hanem képviselői fizetésén túl kapott egyéb juttatásai. Az év elején írtuk meg, hogy közel 700 ezer forintért igényelt fotóeszközöket képviselői munkája ellátásához.

Összesen 28 műszaki cikket rendelt, köztük prémium kategóriás objektíveket, vakukat, állványokat, hangkeverőt, televíziót, kávéfőzőt, de még egy 9 ezer forintos vízforralót is vásároltatott. Csöbör juttatásainak felülvizsgálatáról megkérdeztük az OGYH-t, azt is tudakolva, ki ellenőrzi a képviselők egyéb juttatási igényeit, ingatlanbérléseit. A cikkünk megjelenéséig eltelt 12 nap alatt sem érkezett válasz.

forrás: magyarnarancs.hu

fotó: Facebook

 
Ön melyik párt listájára szavazna a 2024. június 9-i EP-választáson?

0

hírek innen, onnan

Soha nem volt még ilyen nehéz társat találni, mint ma

A tökéletességre törekvés mindent tönkre tesz.

Milák öt arannyal zárta a bajnokságot; Kapás visszavette az elsőséget 800 gyorson

Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszást is megnyerte, így öt arannyal és egy ezüsttel zárta az országos bajnokságot.

Rekordév után emelt osztalékfizetésről és új igazgatósági tagokról döntött a Waberer’s közgyűlése

Rekordévet zárt a Waberer’s International 2023-ban is, így az előző évit meghaladó mértékű, részvényenként 120 forintos osztalék...

Hűha! Borzasztó formában volt a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben pénteken kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Gundel Takács Gábor: A református egyház vezetésének szüksége van a megújulásra, hogy méltó legyen a több évszázados egyházi közösséghez

A médiaszemélyiség számos egyházi esemény moderátora, és úgy véli, hogy már régóta probléma a közbeszéd színvonaltalansága.

Megműtötték a magyar válogatott egyik legjobbját, lemarad az év legfontosabb tornájáról

Heteken át csak mankóval tud közlekedni, édesanyja is elutazott hozzá.

Egyedülálló turisztikai brand mutatkozott be a Pesti Vigadóban

A jövőben további egységekkel bővül az ernyőmárka.

ORFK: jövő héten fokozottan ellenőrzik a gyorshajtókat

Fokozott ellenőrzést tart április 15. és 21. között a rendőrség Magyarországon, amelynek során kiemelt figyelmet fordít a gyorshajtók...

Csák János szerint Magyarországon teljes művészeti és kulturális szabadság van

Mindenki saját kívánságának megfelelő előadásokat tarthat, az állam nem kíván semmit korlátozni - mondta Csák János.   Olvass bele!

Milák üzent 100 pillangón is, 51 másodperc alá került

Amivel a második az idei világranglistán.

Egy rakat hamis mosószert kapcsoltak le Magyarországon: sokakat átverhettek a gagyi utánzattal

Több mint ezer liter hamis mosószert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Komárom-Esztergom vármegyében.

0

Sport

Bejelentették: melegházasságot kötött a magyar válogatott focista

Facebook-oldalán osztotta meg az örömhírt házasságáról a magyar válogatott-labdarúgó, Sipos Lilla.

A szövetségi kapitány elismerte tévedését Milákkal kapcsolatban: Ilyet még senki nem látott

Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya az Infórádiónak beszélt a hosszú időt kihagyó, az országos bajnokságon mégis remeklő Milák Kristófról.

Szoboszlai Dominik lett a bűnbak, de tényleg ő volt a legrosszabb a pályán?

Szokatlanul rossz értékeléseket kapott a magyar válogatott csapatkapitánya.

Fegyveres őrök és harci kutyák védik a börtönből szabadult olimpikont

Szinte rá sem lehet ismerni a korábbi atlétára.

Hatalmas pofont kapott a Liverpool az Európa-ligában, Szoboszlai is óriásit hibázott

A magyar válogatott csapatkapitánya egy félidőt játszott az Atalanta elleni negyeddöntőben.

Jürgen Klopp az Atalanta ellen új középpályás sorral kísérletezik

21:00-kor kezdődik a Liverpool—Atalanta Európa-liga negyeddöntő. A párharc első mérkőzésén a hazaiaknál a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik a cserepadon […] A Jürgen Klopp az Atalanta ellen ú

Kiütötték a Liverpoolt a saját pályáján

A Liverpool 14 hónap után kapott ki az Anfielden, és ezzel alighanem ki is csekkolt az Európa-ligából.

Óriási pofonba szaladt bele a Liverpool

A Liverpool az Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén hazai környezetben fogadta az Atalantát. Jürgen Klopp ezúttal a kispadra nevezte Szoboszlai Dominikot. […] A Óriási pofonba szaladt bele a Liverpool beje

Az úszóelnök örökre eltiltaná a világbajnok sportolót

Ellenzi mindazt, amire felkérték őt.

Tiltakozó Liverpool szurkolók

Nemcsak a csapat veresége miatt voltak elégedetlenek a hazai szurkolók csütörtökön az Anfield Roadon

Erre ki számított? Bombaigazolás az NB I-ben

Az idény végén elhagyja az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát Dean Bombac, s a jelenleg még másodosztályú, de biztosan feljutó Győrnél folytatja a pályafutását - írja a klub közleménye.

0

Bulvár

Bejelentették: melegházasságot kötött a magyar válogatott focista

Facebook-oldalán osztotta meg az örömhírt házasságáról a magyar válogatott-labdarúgó, Sipos Lilla.

Kullancs-térkép: melyek a veszélyeztetett területek?

Kíváncsi, hogy az elmúlt években földrajzilag hol fordult elő a legtöbb kullancs okozta megbetegedés, melyek hazánkban a nagy fertőzéskockázatú területek? Hol, melyik időszakban és mely betegségekkel kell a legjob

20 beteg halt meg az intenzíven, mert csökkentették a gyógyszeradagjukat

A vádak szerint négy nap alatt húsz intubált beteg halt meg egy bukaresti kórház intenzív osztályán a gyógyszeradagjuk csökkentése miatt. Az intézmény vezetője szerint ez nehezen hihető.

Alattomos hasnyálmirigyrák: íme, a legfőbb tünetei korai stádiumban

A hasnyálmirigyrák korai stádiumában általában nem jelentkeznek tünetek, ami nagymértékben megnehezíti a betegség felismerését.

Bizalmas iratok leplezik le, hogy Orbánék titokban finanszírozták az egyik legnagyobb európai tévécsatorna meg...

Két éve vette meg egy jó magyar kormányzati kapcsolatokkal rendelkező portugál üzletember az Euronews nevű tévécsatornát. A Direkt36 egy francia és egy portugál újsággal közösen kiderítette, hogy a pénz nagy ré

Tovább dagad a botrány: Balog Zoltán miatt maradhat el a 15 év után először a református egységnap

Nem tett jót a református egyháznak a februárban kirobbant kegyelmi botrány, amiben Balog Zoltán is érintett.

"Sunyítanak és lapitanak, de egyszer úgyis kiderül." - őszintén mesél a volt külügyminiszter

A Konkrétan mai adásában Balázs Pétert kérdezi Rónai Egon!

Három hónapon belül jön az összeomlás, és van, aki nagy tétben játszik rá

Nagy a kockázata annak, hogy az 1987-eshez hasonló tőzsdekrach következzen be három hónapon belül – véli az egyik jelentős vagyont kezelő brit alapkezelő. Sokan jósolnak világvégét, ő azonban nagy tételben hajla

Ha itt helyezed el a routert háromszor gyorsabb lesz az internet a lakásodban

Mi kell ahhoz, hogy minél jobban hasítson az otthoni internetünk, és akadozás nélkül élvezhessük kedvenc sorozatunkat? Máris mutatjuk!

Itt a Mol bejelentése, hatalmas lépés érkezett a vállalattól

Újabb mérföldkőhöz érkezett Magyarország legnagyobb vállalata.

0